Menu
RSS

unnamed

Protecció Civil provarà demà les set sirenes de risc químic ubicades a Vila-seca i Salou

Protecció Civil provarà demà les set sirenes de risc químic ubicades a Vila-seca i Salou

Protecció Civil de la Generalitat del Departament d’Interior provarà demà dijous, 19 de novembre, les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. Al llarg del matí s’activaran les sirenes d’avís de risc químic ubicades en 37 municipis.

Als municipis de la Costa Daurada central que es troben dins del Polígon Petroquímic Sud hi ha instal·lades set sirenes. Cinc són a Vila-seca: dues al nucli de La Pineda (Escola Cal·lípolis i Aquopolis), una al col.legi Sant Bernat, una altra al Mestral i una última a l'institut Vila-seca. A Salou hi ha dues sirenes, una a la urbanització Mirador de Salou i l'altra a l'avniguda de la Pedrera darrera de l'urbanització Covamar.

L'activació en alerta d'aquestes sirenes començarà a les 12 del migdia i deu minuts més tard sonarà la senyal de fi d'alerta.

Com a novetat en aquest exercici de novembre s’han instal·lat 20 noves estacions meteorològiques a les sirenes, dues d'elles a Vila-seca, amb l’objectiu d’obtenir dades en temps real de la direcció i força del vent, pressió atmosfèrica i altres paràmetres, que puguin ajudar en la presa de decisions en cas d’accident químic real en aquesta zona. En total hi ha 40 estacions meteorològiques repartides a tot el territori.

Com ja és habitual a cada simulacre, Protecció Civil i els ajuntaments participants han informat a les escoles i centres educatius perquè l’aprofitin per fer un exercici de confinament, que és la mesura més segura en cas de risc químic. Demà, més de 37.000 alumnes i professors de 92 centres educatius, entre ells els de Salou, Vila-seca i La Pineda, han confirmat que faran l’exercici de confinament. 

A més, en el marc d'aquesta prova, enguany també es farà un enviament de missatges massiusa través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.

La Generalitat ha recordat que, en cas d’accident químic, la mesura de protecció més segura és confinar-se a l’edifici més proper i quedar-s’hi fins a la finalització de l’avís, tancant portes i finestres i apagant la ventilació, per evitar l’entrada de possibles gasos tòxics. És molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència.

Si ens trobem dins d’un vehicle quan sentim l’alarma d’avís, no ens hem de quedar a l’interior del vehicle perquè no és un espai estanc segur. Hem d’abandonar el cotxe i tancar-nos dins de l’edifici més proper.

Altres mesures de protecció són no utilitzar el telèfon mòbil si no és imprescindible perquè no es col·lapsin les línies. 

Els exercicis de sirenes es realitzen dos cops l’any i serveixen per comprovar el seu funcionament i alhora familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic.

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web