Menu
RSS

Tallers de gestions emocionals i d'impressió 3D, entre les novetats del Carretera i Manta 2016

Els representants polítics de Cambrils, Salou i Vila-seca, després de la signatura del conveni del Carretera i Manta 2016, aquest dijous. Els representants polítics de Cambrils, Salou i Vila-seca, després de la signatura del conveni del Carretera i Manta 2016, aquest dijous.

El programa Carretera i Manta (CiM) de 2016 arriba carregat d’activitats sota l’eslògan ‘Fem el CiM’. Amb aquest nou CiM, els responsables del programa volen evocar l’esperit de superació que viu dins de cada jove. Per tant, les activitats promouen les ganes de millorar, aprendre i d’aconseguir tots els objectius que es marquin. Es tracta doncs d’un programa ple de cursos formatius amb l’objectiu d’obrir les portes del mercat laboral als joves de Cambrils, Salou i Vila-seca.

Les inscripcions per les activitats del segon trimestre de l'any ja estan en marxa als Punts d'Informació Juvenil dels tres municipis. Per consultar el programa i els detalls de cada activitat es pot entrar a la pàgina web oficial del programa (www.carreteraimanta.cat) o descarregar l'aplicació mòbil del Carretera i Manta des de l'APP Store o des de Google Play. 

L’edició número 18 del Carretera i Manta es va presentar aquest dijous a Cambrils de la mà de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; i el regidor de joventut de Salou, David López en substitució de l’alcalde Pere Granados, que van signar un any més el conveni de col·laboració que fa possible el programa.

La importància de mancomunar serveis per tal de tirar endavant el projecte ha estat un dels aspectes que s’ha assenyalat des dels tres municipis. Per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el Carretera i Manta "és un exemple perfecte de la importància de sumar esforços entre municipis veïns. Gràcies a aprofitar les sinèrgies entre els tres ajuntaments, podem tirar endavant un programa que any rere any enganxa al públic al qual va adreçat. Com a territori, només sumant arribarem més lluny en tots els àmbits".

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, també es va fer ressò del paper actiu que juguen els joves en aquesta programació: "No es tracta d’una carta de serveis als joves sinó que és amb els propis joves que es realitza aquesta programació". "El CiM és un gran èxit valorat arreu i un motiu de satisfacció", va expressar.

Des de Salou, el regidor de l’àrea, Dani López, va destacar l’evolució que ha tingut el programa al llarg dels anys: "Al principi era un programa adreçat principalment a l’oci, però ara és una referència en molts àmbits, també en el formatiu". López també va destacar el paper de les noves tecnologies i l’aplicació que té el programa, "que facilita que les activitats arribin als joves".

El regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer, va explicar que el programa de 2016 arriba amb tres objectius clars: "la motivació, la formació i la interrelació dels joves del nostre territori. Des de les tres administracions doncs s’ha treballat per prioritzar les necessitats reals dels joves, aprofitar els recursos propis dels municipis, conscienciar als proveïdors i col·laboradors del programa i incrementar l’esforç en la programació i l’oferta".

Cal destacar que per aquesta 18a edició no s’ha incrementat el preu de cap activitat formativa respecte l’any 2015 i que, a més, aquest tipus d’activitats tenen una bonificació del 75% amb títols reconeguts, oficials i de prestigi. El Carretera i Manta 2016 inclou un total de 37 activitats, de les quals 11 són lúdiques i 26 formatives. En total s’oferten 1.238 places per a joves  de 14 a 30 anys dels municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la de la passada edició, ja que s’han incrementat les sortides exteriors i s’han afegit alguns cursos nous.

Com a novetats per a aquest 2016, cal destacar:

  • - Sortida Tossa de Mar, Eurocamp, pista d’skate park
  • - Dia d’aventura a l’Extreme Park
  • - Curs de Monitors d’Activitats Poliesportives
  • - Tallers de cuina
  • - Tallers de gestions emocionals
  • - Taller de disseny gràfic per impressió 3D
  • - Preparació PET online
  • - Preparació FIRST online

    Dels 676 joves inscrits en les activitats del programa el 2015, aquests es van repartir de la següent manera: un 25,29% van participar a les esquiades; un 10,94% van dur a terme formació lleure, un 15,23% es van inscriure a altres activitats formatives; un 16,42% van participar de la formació online; un 3,84% van participar en cursos d’idiomes, i un 28,25% en activitats outdoor.

Darrera modificació elDivendres, 01 abril 2016 20:41

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web