Menu
RSS

unnamed

El Parlament rebutja derogar la llei de BCN World

El Parlament rebutja derogar la llei de BCN World

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dimecres la derogació de la llei de BCN World, aprovada la legislatura passada. Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP han estat els únics grups en votar contra les esmenes a la totalitat presentades per PPC, PSC i Junts Pel Sí, amb el suport de C’s.

Tot i el rebuig a la proposició de llei presentada per la confluència d’esquerres, tots els grups han assumit que la negativa a seguir impulsant el projecte de Veremonte, el promotor original, farà necessari redefinir-lo. 

Sí Que Es Pot pretenia que la proposició de llei superés el debat de totalitat per plantejar principalment quatre modificacions a la llei original. La diputada Hortènsia Grau va parlar específicament dels quatre articles “més polèmics”: “el que permet augmentar fins a un milió de metres quadrats el sostre d’edificabilitat; el que no acaba de garantir els drets dels menors; el que permet el joc a crèdit; i el que rebaixa la fiscalitat del 55% al 10%”. Grau va reclamar que, un cop Veremonte “s’ha despenjat definitivament” del projecte i vist que no hi ha una posició comuna entre CDC i ERC sobre el projecte, es derogui la llei per fer-ne una altra ben diferent. 

Per la seva part, la CUP va donar suport a la proposició presentada per la confluència d’esquerres. “Ho vam dir fa dos anys i cada dia diem no a BCN World. Direm no a qualsevol projecte que es basi en una llei ad hoc feta per a uns quants”, va subratllar la diputada Eulàlia Reguant, que va qüestionar el Govern per mantenir la llei si ja no existeix el projecte original pel qual s’havia legislat. 

JxSí va votar en bloc a favor de les esmenes a la totalitat i, per tant, en contra de la derogació de la llei. Albert Batet va recordar que el compromís electoral de la coalició independentista és el de “revisar i impulsar” el projecte. “Volem el millor projecte possible per a l’economia de Tarragona. Un projecte de turisme familiar en la línia de PortAventura i FerrariLand, que ajudi a desestacionalitzar el sector turístic a la Costa Daurada”, va remarcar. Segons ell, el Govern està treballant a fons en aquesta línia i, per això, ha demanat que es deixi treballar l’executiu “amb discreció, rigor i serietat”.

Demanen celeritat

“Comença a arribar el dia que el Govern haurà de fixar la seva posició”, va indicar el diputat socialista Jordi Terrades, que va recordar que cal determinar si s’aprovarà o no el pla urbanístic del CRT i si s’avançarà en el concurs per establir quins operadors s’hi podran instal·lar. Si no s’arriba a un acord entre CDC i ERC o entre ells i la CUP, Terrades creu que “hauran de donar explicacions al país i algú haurà d’assumir responsabilitats”.

En la mateixa línia, el diputat del PPC Alejandro Fernández va apuntar que la derogació de la llei significaria la fi del projecte, “però també significaria la fi que el Govern segueixi marejant la perdiu”. “Reclamem que reaccionin”, va insistir. Segons ell, el “consens” que ara es reclama des del Govern, “ja existeix” al territori. Per últim, Antonio Espinosa (C’s) es va sumar al grup que de suport a les esmenes a la totalitat –tot i no haver-ne presentat cap- perquè, tot i que comparteix que el projecte s’hauria de “millorar”, no comparteix la idea de renunciar-hi.

Davant el resultat de la votació al Parlament, l’alcalde de Salou, Pere Granados va manifestar que “ja no hi ha cap excusa per no avançar i aprovar el Pla Director amb aquelles modificacions que es creguin oportunes”; i va matisar que “s’ha de fer de forma urgent, si volem apostar i no posar en perill una inversió que crea riquesa, dinamitza l’economia, desestacionalitza la temporada i crea llocs de treball”.

Darrera modificació elDivendres, 08 abril 2016 14:17

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web