Menu
RSS

Demà, prova de sirenes de risc químic a Vila-seca i Salou

Demà, prova de sirenes de risc químic a Vila-seca i Salou

La Direcció General de Protecció Civil ha organitzat el proper dimecres, dia 13 d’abril, un exercici d’activació de sirenes a 36 municipis de tot Catalunya. En l’exercici es posaran en funcionament un total de 83 sirenes, adscrites al Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya).

Entre els municipis que participen en el simulacre es troben Vila-seca i Salou, que es troben dins del radi del Sector del Polígon Sud de Tarragona. En concret, cinc de les sirenes que es posaran a prova dimecres estan situades a Vila-seca, dues a La Pineda (Aquópolis i Escola Cal·lípolis), una al Colomí (Escola Sant Bernat), una a La Formiga (Escola Mestral) i una altra a Les Illes (Institut Vila-seca). A Salou, les dues sirenes estan ubicades a la urbanització Mirador i a Cova Mar. 

A més, dues escoles de Salou, la Santa Maria del Mar i la Vora Mar, també duran a terme un simulacre de confinament aprofitant la prova de sirenes. L’activació de les sirenes de Vila-seca i Salou està prevista a partir de les 11.40 hores i el simulacre finalitzarà a les 11.50h. 

El so d’alerta en cas d’accident químic consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Un cop ha passat el risc, sona un senyal continu de 30 segons de durada. La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. Si algun dia sentiu la sirena, cal que es tanqueu a l’edifici més proper, tancant portes i finestres. També és molt important que no es vagi a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. No és segur quedar-se dins d’un cotxe.

Aquest exercici es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes, si sonen bé i el diàmetre en el que es pot escoltar el so i també serveixen per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic.

Darrera modificació elDimarts, 12 abril 2016 20:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web