Menu
RSS

unnamed

Foment promet als alcaldes de la Costa el desmantellament "immediat" de les vies

Foment promet als alcaldes de la Costa el desmantellament "immediat" de les vies

Els alcaldes de Salou, Cambrils, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig del Camp han sortit de la reunió amb el Ministeri de Foment amb el compromís que es desmantellarà la línia de costa de manera immediata quan es posi en marxa el Corredor Mediterrani, d'acord amb la Declaració d’Impacte Ambiental.

Els batlles s'han trobat aquest dilluns a Madrid amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, a més de representants d'Adif i Renfe. Els alcaldes han reclamat un pla d'acció, que concretarà com es fa el desmantellament i quan s'ha d'acabar, tot i que a la reunió no s'ha determinat la data prevista de posada en marxa del tram del corredor. El desmantellament de la infraestructura ferroviària consistirà en l'aixecament físic de les vies, les catenàries i les travesses i anirà a càrrec de l'empresa pública Emfesa.

Paral·lelament es redactarà un projecte per integrar el traçat en l’entorn amb l’objectiu de garantir el compliment de la declaració d’impacte ambiental previst en la posada en marxa del Corredor del Mediterrani, que segons es preveu entrarà en servei en els pròxims mesos. Aquest projecte, la redacció del qual es traurà a licitació pública el mes de juny, també ha de servir per salvar l’efecte barrera, creant nous punts de pas en el traçat, afavorint la permeabilitat, la recuperació de la cota 0 i la integració en el paisatge, tal com han argumentat des del Ministeri.

Per a redactar aquest projecte es crearan grups de treball entre els serveis tècnics del Ministeri i cadascun dels ajuntaments. Amb aquests grups es pretén tenir en compte el criteri i necessitats dels municipis afectats, així com estudiar mesures provisionals a aplicar un cop desmantellada la via i mentre no s’executi el projecte d’integració amb l’entorn. Tot i que no s’ha precisat el termini, la redacció d’aquest estudi es podria perllongar un any.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “hem aconseguit arrancar un compromís ferm de l’Estat per desmantellar les vies del tren quan entri en funcionament el corredor del Mediterrani però estem a l’espera que ens enviïn la planificació de com i quan han de fer aquests treballs” i matisava que “no volem deixar res a la improvisació amb una qüestió tant important com aquesta".

Darrera modificació elDilluns, 28 Maig 2018 18:40

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web