Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 63
Menu
RSS

unnamed

Energia, color i llum de la mà de l’artista Nuri Mariné

Energia, color i llum de la mà de l’artista Nuri Mariné

Fins el 27 de febrer es pot visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils l’exposició ‘Restes de festa’ de l’artista cambrilenca Nuri Mariné.

Es tracta d’una mostra integrada per quinze peces que s’han elaborat de forma col·lectiva. El projecte va iniciar-se durant el 2007 arran d’un aniversari de l’artista, quan va portar un suport per tal que els seus amics pintessin allò que volguessin per tenir un record d’aquell dia. Des de llavors, l’artista aprofita qualsevol inauguració d’una exposició seva, festa particular o festes populars com la trobada de poms de dalt (organitzada pels Xiquets de Cambrils), els Tallers Oberts, etcètera, per posar un suport on el públic pugui expressar-se a través de la pintura. 

Mariné assegura que, en un principi, va començar amb aquesta idea sense pensar-hi massa, només perquè li venia de gust. Però va ser quan va començar a col·leccionar algunes d’aquestes peces col·lectives que es va adonar de l’interès que podien suscitar entre el públic. Un interès que no només té a veure amb el resultat final, que “transmet sobretot energia,” sinó també, i sobretot, amb el procés de creació. En aquest sentit, Mariné afirma que és molt curiós “veure les diferències de treball entre els nens i els adults”. Els primers, molt més creatius i espontanis, mentre que als segons els costa molt més deixar-se emportar per la pintura, però al final, tots lliures i utilitzant la plàstica com una forma d’expressar sentiments o emocions.

Pel que fa a les tècniques, ‘Restes de festa’ ens ofereix una mica de tot. Hi ha pintura plàstica, cartró, acrílics, tinta... com també són diversos els materials que integren la mostra. I és que aquí, l’important és “gaudir de la pintura i deshinibir-se”. El resultat final, una mostra que fascinarà com sempre al seu públic pel seu color i per la diversitat d’emocions que generen, que van des de l’aspecte més alegre i caòtic passant també per algun moment més fosc. Hi ha temps fins el 27 de febrer per gaudir d’aquesta exposició.

Darrera modificació elDijous, 19 Febrer 2015 18:12

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web