Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 63
Menu
RSS

unnamed

Gelosia i rivalitat entre germans, el nou tema abordat a l'Escola de Pares de Cambrils

Gelosia i rivalitat entre germans, el nou tema abordat a l'Escola de Pares de Cambrils

Per què es barallen? Per què discuteixen sempre? No podrien parlar en comptes de cridar-se? Quan començaran a entendre’s? Aquestes són algunes de les preguntes que es fan pares i mares que tenen més d’un fill.

I és que la relació entre germans està plagada de conflictes i, sovint, l’adult no sap quina és la millor manera d’abordar-los. Sota el títol ‘La relació entre germans: convivència, conflictes i gelosia’, l’Escola de Pares i Mares de Cambrils abordava aquest tema i buscava donar eines als adults per superar aquesta fase. La pedagoga i especialista en la matèria, Sílvia Manresa, era l’encarregada de fer reflexionar a les més de quinze persones que es van atansar a la Llar d’Infants La Cuca per sentir-la. 

Manresa assegura que hem de saber diferenciar entre “gelosia, rivalitat, enveja o competència. La rivalitat i la competència són normals mentre no vagin acompanyades d’excessiva agressivitat. Les dues són un assaig del que suposa ser home o dona”. En aquest sentit, Manresa considera que “l’enveja és la pitjor de totes, ja que suposa, no només voler allò que té el germà, sinó també suposa voler que l’altre no ho tingui”. Amb tot, continua essent, diu, “un sentiment massa habitual en la nostra societat”.

Per tal d’afrontar tots aquests conflictes, la pedagoga va proposar als pares i mares jocs que els ajudessin a empatitzar amb els seus fills per tal d’entendre el sentiment de frustració i de pressió que senten durant tot el dia. Reforçar la seva autoestima i ajudar-los a gestionar millor les frustracions a l’hora que els reforcem els petits èxits que van assolint cada dia pot ser una bona manera per millorar la seva relació amb ells mateixos i, per tant, també amb els altres, i això inclou als germans. 

Aquestes són només algunes de les conclusions d’aquesta xerrada. En total, s’han programat dotze activitats més incloses en el marc de l’Escola de Pares i Mares que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Cambrils i la FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya). Tot plegat, en el marc del conveni de col·laboració signat en motiu del Pla Local d’Inclusió Social.

Darrera modificació elDivendres, 27 Febrer 2015 19:24

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web