Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 63
Menu
RSS

unnamed

Un projecte d'anglès de l'escola Bòbila de Camrbils, el millor de Catalunya

Crsitina Fernández i la directora de la Bòbila, Ester Barceló, a l'entrega de premis. Crsitina Fernández i la directora de la Bòbila, Ester Barceló, a l'entrega de premis.

L’escola La Bòbila de Cambrils està d’enhorabona. Una de les seves professores, Cristina Fernández, ha rebut un distingit reconeixement per part de l’Associació de Professors d’Anglès de Catalunya.

Aquesta entitat valora projectes educatius enfocats i que reflexionin a l’entorn de l’ELT (English Language Training) o dit d’una altra manera, que miren d’incloure en el disseny de programació d’aula experiències concretes en llengua anglesa. En el seu cas el treball es basa en la creació d’una unitat didàctica de medi al voltant del món animal que porta per títol ‘LovingScience’. La professora ha preparat tot un material molt visual i fàcilment estructurat, que incorpora totes les competències bàsiques que fixa la Generalitat en Medi al curs de quart, però a més, realitzant aquests continguts en llengua anglesa. “La clau és que ho he fet molt visual”, diu.

Per a Fernández i també per a l’Escola la Bòbila, la filosofia és que amb les classes de llengua anglesa no n’hi ha prou per aprendre l’idioma i busquen propiciar situacions quotidianes o d’altres assignatures en les que es pugui parlar en anglès. En aquest sentit implementen des del curs 2013-2014 el Pla Integrat de Llengües Estrangeres a l’escola La Bòbila. Així, es realitza l’activitat d’educació física en anglès a Cicle Inicial d’Educació Primària, i taller d’hort setmanal en anglès a cicle Mitjà.  Per aquest motiu va sorgir la idea de començar a treballar recursos per implementar aquesta metodologia en altres àrees de treball. La Cristina Fernández, que ja s’havia presentat dos anys abans al concurs amb una altra Unitat Didàctica guanyant el segon premi, s’ha presentat en aquesta ocasió amb un treball enfocat a la reflexió i la recerca en la Unitat de Medi Social i Natura referent als animals en llengua anglesa. El treball es basa en la metodologia AICLE, acrònim corresponent a l’Aprenentatge Integral de Llengües Estrangeres. I aquesta vegada el primer premi no se li ha escapat. Precisament, el premi per aquest guardó consistirà en participar durant les vacances escolars en un Campus Europeu per a professors d’anglès d’arreu d’Europa que organitza el British Council al Hamerton College. Allà podrà realitzar un curs específic per a mestres.

I és que Cristina Fernández considera que cal que tota la societat millorem en llengua anglesa i això passa també pels nens i nenes. Ella creu que no cal que els infants “pateixin com vam patir nosaltres per aprendre anglès”, sinó que és millor incorporar l’anglès d’una forma més quotidiana. Veure la televisió en llengua anglesa seria una gran ajuda. Però ja que de vegades, això és poc viable, anima als pares i mares a incorporar l’anglès i a “perdre la por en parlar anglès. L’anglès està per tot arreu i de vegades no el veiem. Podem llegir cartells, productes... a més, internet està ple de recursos”. Per a Cristina Fernández ara que estem al segle XXI “ja no tenim excusa per no parlar anglès”.

L’acte de lliurament del premi tenia lloc el passat 19 de febrer a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, al qual van assistir la directora del centre, Esther Barceló, i la mestra d’anglès guardonada, Cristina Fernández, que va rebre el premi de mans del President de l’APAC, Miquel Berga. A l’acte també hi van assistir diverses personalitats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i del consolat del Regne Unit a Barcelona.

Darrera modificació elDivendres, 27 Febrer 2015 19:35

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web