Menu
RSS

unnamed

Els Xiquets de Cambrils tornen a reviure els castells a la vila

El Centre Cultural va ser l’escenari de les primeres proves de construccions que es van fer divendres passat. El Centre Cultural va ser l’escenari de les primeres proves de construccions que es van fer divendres passat.

Cambrils torna a ser vila castellera. La feina d’un grup d’excastellers ha obtingut els seus primers fruits i els Xiquets de Cambrils han recuperat l’activitat després de la seva desaparició l’any 2002. Divendres passat van celebrar el primer assaig d’una nova era que es presenta “amb molta il·lusió i ganes de recuperar els castells al poble i aconseguir la implicació de la gent”, tal i com assenyalen des de la colla.

Prop d’una setantena de castellers es van apropar fins al Centre Cultural per tenir una primera presa de contacte. Després d’unes paraules del cap de colla provisional, Marcel Rubio -falta configurar l’estructura definitiva de l’entitat-, es van enfaixar i van començar a adquirir les primeres nocions per a fer castells. Les instruccions inicials van girar entorn la construcció bàsica d’una pinya i de com pujar al castell.

Poc a poc, els de la camisa bordeus es van anar engrescant i després d’una hora van traslladar l’assaig a la plaça de la Vila, on van continuar fent proves pel tronc del castell. Avui, a les 22 hores, s’ha convocat un nou assaig a la plaça de la Vila (plaça d’Espanya) i la colla ha fet una crida per aconseguir atraure el màxim número de persones: “No cal que vingueu amb la intenció de pujar, als castells hi ha lloc per gent que puja, gent que fa pinya, crosses, agulles, grallers, timbalers, i simplement gent que bé a donar suport logístic”. 

La colla compta amb el ple suport de l’Ajuntament i es podrà fer servir el local d’assaig del pati del Centre Cultural -que es va projectar amb aquesta funció però que no va arribar-se a estrenar degut a que la colla va desaparéixer abans de la inauguració-. La intenció, no obstant, és fer assajos a l’aire lliure per cridar l’atenció i intentar aconseguir que s’uneixi més gent.

Més enllà de la feina a plaça, els Xiquets de Cambrils, que el proper desembre celebraran els 20 anys del seu naixement, tenen ara per endavant altres preocupacions, com l’adquisició de material o la de constituir-se legalment de nou com a colla castellera. Pas a pas, la vida castellera torna a Cambrils.

Els Xiquets de Vila-seca busquen reactivar-se a través de la xarxa

A Vila-seca, les xarxes socials estan servint per intentar recuperar la colla castellera, un projecte amb el que fa temps que es treballa a través de Facebook. Els Xiquets de Vila-seca van néixer i desaparéixer durant els anys 90 i ara dos joves del municipi intenter revifar l’esperit casteller a la vila. L’objectiu és arribar als 60 membres inscrits per tal de poder engegar de nou la colla.

Marc Purqueras y Laura Gonzalvo, els dos impulsors de la iniciativa, van fer una crida la passada setmana a través del Diari de Tarragona: “Necessitem gent de tots els perfils, homes, dones, nens i nenes a partir de cinc anys. Per aixecar els pilars, la pinya o tocar la gralla o el timbal”. Asseguren que ja compten amb prop de 60 persones interessades en formar part de la colla i ara el gran repte que es planteja als Xiquets de Vila-seca, més enllà dels tràmits burocràtics per inscriure’s a la coordinadora de colles, serà trobar un local on poder realitzar els assajos.

Darrera modificació elDimarts, 22 Octubre 2013 19:04

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web