Logo
Imprimir aquesta pàgina

Les dones marineres, protagonistes d’una exposició a la Sala El Pati

Les dones marineres, protagonistes d’una exposició a la Sala El Pati

Unes 24 fotografies protagonitzen l’exposició ‘Dones de la Platja (1900- 1965)’ que es pot visitar fins el proper 22 de maig a la Sala El Pati del Centre Cultural de Cambrils. La mostra ha estat possible gràcies a la tasca feta per l’Arxiu Municipal de Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils i l’associació l’Arjau Vela Llatina.

Gràcies a aquesta mostra podem fer un passeig per la història i conèixer una mica millor la vida, sovint silenciada, d’aquelles dones de principis del segle XX. Així doncs, es poden observar escenes de feina i d’oci, mirar la indumentària i conèixer una mica millor les tasques que feien i com es relacionaven. En definitiva, una vintena d’imatges que han sortit del fons de l’Arxiu Municipal de Cambrils, moltes d’elles, cedides per particulars, i que ens permeten observar com era la vida quotidiana de les dones que vivien al barri mariner de Cambrils enre el 1900 i 1965. Un dels atractius de l’exposició és que les fotografies van acompanyades d’una maqueta que reprodueix la façana marítima de Cambrils, l’escenari on es desenvolupava la vida d’aquestes dones.


La maqueta és una obra minuciosament realitzada al llarg de molts anys pel cambrilenc Josep Borràs Domingo Xambo, i pretén recrear els espais al voltant del port de Cambrils (des del Sorral fins al moll de Llevant), tal com havien estat a la primera meitat del segle XX. La maqueta, de grans dimensions, ha estat cedida recentment per Elena Ferrando Pedrell, vídua de l’autor, al Museu d’Història de Cambrils. L’exposició ‘Dones de la Platja (1900-1965)’ està inclosa al programa d’actes de la I Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya – III Festa de la Mar, emmarcada a la VIII Fira Marítima de la Costa Daurada.

Darrera modificació elDijous, 14 Maig 2015 11:00

L'últim de

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.