Menu
RSS

unnamed

Un curt fet per alumnes del Jaume I, seleccionat al festival FIC-CAT

Un curt fet per alumnes del Jaume I, seleccionat al festival FIC-CAT

De l’aula a la gran pantalla. Una quinzena d’alumnes de l’Institut Jaume I de Salou participaran avui en el Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT, que es celebra del 3 al 7 de juny a Roda de Berà.

Ho faran dins de la selecció oficial per a centres educatius de secundària, gràcies al seu treball ‘El suïcida accidental’, elaborat en el marc del Taller de Cinema que s’ha estrenat enguany a l’institut salouenc com a activitat extraescolar.

Al llarg del curs la quinzena d’estudiants de batxillerat artístic inscrits al taller han treballat en aquest curtmetratge sota la batuta del director i guionista vila-secà Josep G. Varo. “La intenció era que, a partir d’un títol donat, s’havia de crear tota una història i els seus personatges, amb la dificultat que això comporta”, explica.

Després d’unes sessions de teoria del cinema, sobre rodatge, edició i muntatge audiovisuals, cada dimecres durant una hora i mitja els alumnes han treballat en el seu curtmetratge. L’obra explica en tres minuts el fosc viatge d’un executiu d’una multinacional des d’una vida perfecta a la desesperació més absoluta.

“Ha quedat una història molt interessant. Hem treballat de forma molt coordinada, ja que són nois i noies que els agrada molt el món del cinema i han trobat un lloc on fer les seves primeres passes”, assegura el director del Taller de Cinema del Jaume I.

El dels alumnes salouencs és un dels set curts seleccionats al FIC-CAT provinents de tot Catalunya, València i les Illes Balears. La projecció dels treballs serà avui a partir de les 10.30 hores al Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà, mentre que la cloenda del festival i l’entrega de premis està programada diumenge a les 19h.

Darrera modificació elDivendres, 05 Juny 2015 13:17

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web