Logo
Imprimir aquesta pàgina

Roba Estesa: 'Darrere de la nostra música hi ha una acció social'

Roba Estesa: 'Darrere de la nostra música hi ha una acció social'

Originàries del Camp de Tarragona, el grup de folk i rumba Roba Estesa trepitja fort. Després de guanyar el VIII Concurs Sons de la Mediterrània, el 17 de maig va veure la llum el seu primer disc d’estudi. Per conèixer els detalls del seu nou treball, les visitem a una masia de Cambrils on preparen el directe de ‘Descalces’, el seu disc de debut.

 

Per què Roba Estesa?

Gemma Polo: Roba Estesa té connotacions populars, vol dir parlar de temes tabú. Quan hi ha un nen a la vora i estàs dient coses que no pot sentir dius: Ei, que hi ha roba estesa! Per tant, el que cantem i expliquem és el que no es pot dir quan hi ha roba estesa.

Clara Colom: Volem trencar amb alguns tabús i que no passi res si dius ‘vagina’ davant d’un micro.

Anna Sardà: Darrere de la nostra música hi ha una acció social.

Entre d’altres, denuncieu els micromasclismes.

Gemma Polo: Ens n’hem trobat a concerts multitudinaris, perquè quan hi ha molta gent, algunes persones veuen una oportunitat per increpar-nos. El darrer cop que va passar això ho vam gravar de casualitat i ho vam denunciar públicament a les xarxes socials. Vam rebre el suport de molts grups.

Aquests micromasclismes hi són només als concerts?

Clara Colom: És clar que no. Per exemple, molta gent, sovint periodistes, ens pregunta per què som 6 dones. Em pregunto si a grups com Txarango els hi pregunten per què són tot homes.

Aquest que deixeu enrere ha estat un any ple de reconeixements. Com l’heu viscut?

Clàudia García: Passar a la semifinal del concurs Sona 9 ens va permetre conèixer molts grups i entrar al panorama musical de Catalunya. I fruit del Sona 9 vam arribar al concurs Sons de la Mediterrània, en el qual ens van seleccionar directament com a finalistes. Guanyar el Sons ha estat una oportunitat, ja que part del premi ha consistit a gravar un disc.

Esteu passant uns dies a una masia de Cambrils per preparar el nou directe. Com serà?

Gemma Polo: Als concerts de la maqueta ens preguntàvem si la gent l’havia pogut escoltar. Per això vam introduir als nostres directes petits romanços que servien de pròleg a cada cançó, perquè les entenguessin millor. Ara bé, creiem que als propers concerts la gent ja haurà pogut escoltar les 12 cançons del nou disc i potser ja no necessita que se li faci un pròleg. Volem fer un directe en què tot vagi una mica més fluid, més lligat.

El vostre primer treball gira al voltant dels conceptes ‘dona, lluita i tradició’. Què s’hi trobarà la gent a ‘Descalces’?

Gemma Polo: Continuem treballant sobre cançons tradicionals, tant catalanes com valencianes, però els hi hem donat una visió de gènere i les hem reinterpretat des de l’humor i la crítica. Pel que fa a les cançons pròpies, volem que la gent tingui ganes de festa i d’estar feliç. Però també s’hi trobaran cançons amb un contingut més polític, més punyents.

I a nivell musical?

Alba Magrinyà: Crec que hem evolucionat pel que fa a la percussió, tenim una mica més de força i més cos.

Anna Sardà: Ara, de sobte, la Neus porta 2 o 3 guitarres, l’Alba està envoltada d’instruments... és la sensació d’haver-nos fet una mica més grans en volum i en maduresa.

Quins són els concerts de presentació del nou disc?

Neus Pagès: El 20 de maig, a la sala Lo Submarino de Reus, el 25 a La [2] d’Apolo de Barcelona i el 27 a la Sala Faktoria d’Arts de Terrassa. A més, aquest estiu actuarem al festival Babel Sound d’Hongria, serà del 19 al 24 de juliol. Serà el primer cop que sortim d’Espanya i ens fa molta il·lusió. 

Darrera modificació elDilluns, 06 Juny 2016 12:49
Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.