Menu
RSS

banner ILCD 4

El nou festival de curtmetratges de Vila-seca projectarà una quarantena de treballs de tot el món

El nou festival de curtmetratges de Vila-seca projectarà una quarantena de treballs de tot el món

Aquest cap de setmana engega el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), un certamen que neix com l'hereu del desaparegut Festival Frame, que es va celebrar fa dos anys al municipi i que comptava amb els mateixos organitzadors.

Un total de 44 curts, 12 d'ells internacionals, prendran part de la secció oficial del festival, després d'haver estar seleccionats d'entre les 687 propostes rebudes de tot el món. En total s'han programat cinc sessions de projeccions, que es faran a l'Auditori Josep Carreras. Tindran lloc els vespres de divendres 28 d'octubre (a les 20.45h i a les 22.30h) i dissabte 29 (20h, 21.45h i 23h) i seran d'entrada lliure. L'obertura oficial del festival es farà divendres, a les 20 hores, i el diumenge, a la mateixa hora, es celebrarà la gala de lliurament de premis i es projectaran els curts guanyadors.

El FICVI comptarà amb dues modalitats en la seva secció oficial, una per a curts de ficció i una altra per als d'animació, i repartirà 9.500 euros en premis. Es lliuraran tres Gold Frame, valorats en 2.000 euros cadascun, als millors curts internacional, nacional i de ficció. A més, hi haurà un premi especial de 1.000 euros al millor curt en llengua catalana i dos més de 500 euros que es decidiran per votació popular i a través d'un jurat format per quatre joves estudiants de Comunicació Audiovisual.

Pel que fa al jurat oficial, aquest compta amb figures del cinema lligades al territori, com són els directors de cinema Jesús Monllaó i Anna Maria Bofarull, o l'actriu Gisela Novais. El director del Conservatori de Vila-seca, Josep Solórzano, i el professor de la URV Toni Pérez-Portabella completen el jurat per a les obres de ficció. Pels curts d'animació s'ha format un segon jurat que compta amb dos especialistes en aquesta disciplina, Pedro Solís i Ana Jardón, a més del dibuixant vila-secà Andreu Faro.

D'altra banda, el festival comptarà amb una segona secció a concurs, el premi 'In situ'. En aquest cas, els participants han de rodar i muntar durant un sol cap de setmana un curtmetratge que compti amb localitzacions a Vila-seca. En aquest apartat s'han inscrit sis equips de rodatge, tres tarragonins, dos reusencs i un grup que es desplaçarà expressament des de Madrid. El premi 'In situ' té una dotació de 1.000 euros pel guanyador i 500 pel segon classificat. Aquesta vessant del FICVI serà la que es desenvoluparà aquest cap de setmana pels carrers de la vila. Els participants rebran les acreditacions el dissabte a les 9h del matí i dilluns, a les 12h, hauran de lliurar els seus treballs acabats.

"El cinema envairà els nostres carrers", ha expressat el president del Patronat de Turisme, Pere Segura, durant la presentació del festival. Amb aquest certamen, d'acord amb el regidor, "pretenem apropar una part de la cultura, com és el cinema, a la nostra ciutadania, als nens, als joves i a les famílies". En aquest sentit, de dimarts a dijous de la setmana vinent s'han programat projeccions dels curts d'animació a concurs adreçades a les escoles del municipi. A més, cada tarda, de 17 a 19 hores, les sessions seran obertes a tota la ciutadania.

El director del FICVI, el vila-secà Josep Garcia Varo, ha explicat que "hem dotat el festival d'uns premis potents, entre els millors del panorama nacional, per atraure obres de gran qualitat". Pel que fa al procés de selecció, Varo ha apuntat que un dels criteris del festival és que només compta amb curts del 2016. "Hem buscat obres que tinguin l'estètica d'una pel·lícula petita, amb gèneres que van des de la temàtica social a la ciència ficció. Volíem curts que estiguessin treballats i que aportessin una reflexió final a l'espectador", ha comentat.

Per la seva banda, el director de cinema Jesús Monllaó, membre del jurat, ha destacat la "qualitat espectacular" dels curts seleccionats i ha posat en valor que es posi a l'abast de la gent la creació audiovisual "en aquests moments de baixesa política, moral i econòmica", ha dit.

El FICVI compta amb un pressupost de 72.600 euros per a dues edicions, uns diners que van a càrrec del Patronat de Turisme de Vila-seca.

Darrera modificació elDijous, 20 Octubre 2016 13:30

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web