Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

Restauren el fons documental de la família Sicart trobat al Castell de Vila-seca

Restauren el fons documental de la família Sicart trobat al Castell de Vila-seca

Els tallers de conservació i restauració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa han finalitzat els treballs de conservació i restauració de peces d'art de diferents municipis i entitats del Camp de Tarragona que ho havien sol·licitat, com una pastera del Museu d’Història de Cambrils o el fons documental del Castell de Vila-seca.

En el cas de Vila-seca, l’Ajuntament custodia un fons familiar reunit durant diverses generacions de la família Sicart i que conté objectes d’arts plàstiques, objectes d’arts aplicades i populars, documents i còpies, datats majorment entre l’any 1899 i el 2005, període en què la família Sicart va ser propietària del castell fins que l’Ajuntament de Vila-seca el va adquirir.

El fons conté dibuixos, pintures i estampes, així com brodats i composicions amb flors seques, realitzats per diferents membres de la família Sicart. Entre els documents gràfics es troben alçats i plànols, fotografies i il·lustracions provinents de publicacions. Entre aquests convé ressaltar els alçats del Projecte de reforma del Castell de Vila-seca de l’any 1901 realitzats per l’arquitecte Enric Fatjó i Torras. 

Pel que fa a la pastera de Cambrils, que prové del Forn del Tallero, la restauració ha consistit en la neteja i el tractament de la fusta. L'escola ja va retornar aquestes peces a les entitats o municipis que en són propietaris, i aquest dimecres al vespre els ha fet entrega de la documentació que acredita aquests treballs i en detalla el procediment utilitzat en cada cas. 

L'acte l'han encapçalat el diputat de l'àrea de Cultura de la Diputació, Joan Olivella; la cap d'aquesta àrea, Pilar Casas; la directora de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, Pilar Lanau; la responsable dels tallers de conservació i restauració, Carme Clemente, i l'equip de restauració de les peces. En representació dels ens propietaris de les obres, hi han assistit el regidor de Cultura i Festes de Cambrils, Lluís Abella; el director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí; i el regidor de Relacions Ciutadanes i Dinamització Laboral de l'Ajuntament de Vila-seca, Josep Toquero, entre d'altres.

A més de les peces restaurades a Vila-seca i Cambrils, l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa també ha intervingut sobre el fons de pergamins de l’Arxiu Històric Municipal de la Selva del Camp; el Crist de Sant Francesc de la Germandat de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist, de Valls; la pintura mural de la capella del Roser de Vilallonga del Camp, i tres pintures d’Adrià Campdesuñer de Vimbodí i Poblet. 

 

Darrera modificació elDijous, 17 Novembre 2016 19:28

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web