Menu
RSS

banner ILCD 4

Petits enginyers amb grans idees

Petits enginyers amb grans idees

Un grup d’alumnes de l’institut Jaume I es va endur el premi a la millor presentació en el torneig First Lego League que va tenir lloc el passat 4 de febrer Tarragona. Es tracta d’una competició robòtica per a nens de 10 a 16 anys que involucra als joves en la investigació i la ciència. Enguany, hi van prendre part 33 equips provinents d’una vintena de centres de tota la demarcació. 

El professor de tecnologia David Ribes és l’encarregat de dirigir la classe extraescolar de robòtica al Jaume I, que compta amb una quinzena de joves inscrits, tots de 1r d’ESO menys una companya de 4t. Cada dilluns a la tarda, els llibres deixen pas a la programació, les missions i els robots de Lego en un temps que, diu, serveix per aprendre divertint-se. 

Enguany, la temàtica de la First Lego League ha estat el món animal i el projecte científic de Jibotic, l’equip del Jaume I, també. A més de completar diferents panells amb els seus robots, aquesta competició desafia els joves a pensar com a científics i enginyers i a aportar solucions a un problema real.

D’aquesta manera, el grup es va posar en contacte amb l’associació SOS Gat Salou, que té cura dels gats abandonats als carrers del municipi. Van conèixer la seva tasca de primera mà i també els seus problemes. Un d’ells, és la dificultat que tenen per atrapar els gats en cas que els hagin de portar al veterinari. 

Aquest va ser el punt de partida del seu projecte. “Les voluntàries posen una gàbia amb menjar, però moltes vegades els gats no se’n fien i no entren”, explica el professor. Després de donar-li moltes voltes, van trobar la solució i la van desenvolupar. Es tracta d’un esquer en forma de bola, amb plomes artificials, simulant l’aparença d’un pardal. La seva idea incorpora un sistema amb electricitat solar per tal de generar un moviment i atraure l’animal dins de la gàbia.

Una idea que els va valer per emportar-se el premi a la millor presentació, després de donar a conèixer el seu invent davant una audiència multitudinària al Palau de Congressos de Tarragona.

Darrera modificació elDivendres, 17 Febrer 2017 19:10

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web