Logo
Imprimir aquesta pàgina

‘Vull que la gent posi colors a la seva vida’

‘Vull que la gent posi colors a la seva vida’

La Sala Àmbits de Cambrils -c. de Sant Plàcid, 18-20- acull avui a les 8 del vespre la inauguració de la mostra de pintura abstracta Creatures, de Marcel Aragonès, periodista de 48 anys, mont-rogenc, empresari, guitarrista de Nats, i, ara, artista plàstic, encetant una nova etapa professional, tot i que fa anys que pinta. L’exposició, que compta amb 26 obres de divers format, es podrà visitar fins al 28 d’abril.

Els seus forts vincles amb Cambrils han fet possible que Aragonès hagi estat convidat a ensenyar la seva obra públicament, per primer cop, a la vila marinera, on hi conserva alguns dels millors amics i records de la seva vida.

Ara, el Marcel Aragonès es despulla com a artista i ens sorprèn amb la seva energia vital, traspassada al paper. La seva pintura és un cant a la vida i mostra el seu estat de felicitat interior emprant uns codis secrets, juganers i bellugadissos. Unes creatures, paraula inventada per ell que ve de “crear” i de “criatura”, que tenen vida pròpia en universos imaginaris de colors brillants i purs: grocs, vermells, blaus, fúcsies… “Vull que la gent posi colors a la seva vida; sense color es torna monòtona i gris”, diu. El Marcel Aragonès és un home apassionat per tot allò que l’envolta. Així ho transmet i així es percep. Arriscat, compromès i somiador. S’ha expressat al llarg de la seva vida amb la guitarra, però ara ha decidit llançar-se al buit amb una nova aventura que l’il·lusiona molt i el fa feliç. Un nou vehicle d’expressió personal que sempre havia dut a la motxilla de la seva vida, però que no transcendia l’àmbit privat.

“La pintura la faig en solitari. No havia ensenyat mai quadres meus per timidesa, i, sobretot, perquè em feia respecte mostrar-ho a la gent”, apunta.

Les petites creatures neixen de la mà de l’artista de forma intuïtiva i espontània, sense pensar, quan es connecta amb les seves emocions. Els pinzells no són l’única eina que fa servir. Com a extensió de la seva mà i els seus dits empra branques d’arbre i pals de fusta, buscant, potser, de forma inconscient, la connexió amb la natura i un traç més dinàmic i desimbolt. “Pinto en hores de molta tranquil·litat, sol, a les tardes o a les nits, i em deixo portar”, argumenta amb un somriure picardiós i amable, al mateix temps. És el seu nen interior el que s’expressa i que troba el seu màxim suport en la seva família, la seva dona i els seus dos fills, el Mario, de 14 anys, i la Berta, de 12, que ha heretat el talent del seu pare.

La técnica que utilitza és acríl·lic sobre paper o sobre tela i tinta xinesa. S’ha decantat per l’art abstracte perquè “si vull una imatge realista faré una fotografia. Penso que l’art ha de mostrar coses diferents, que no es poden fotografiar”, explica.

La seva obra es pot conèixer a través de les xarxes socials. Concretament, a través d’Instagram -marcel.aragones- on hi té gairebé 4.000 seguidors d’arreu del món, i també a través de la seva pàgina web: www.marcelaragones.com

Darrera modificació elDijous, 23 Març 2017 23:05

L'últim de Teresa Clavé

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.