Menu
RSS

unnamed

Cambrils celebra aquest 2018 l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

L’Ajuntament ha creat una Comissió Organitzadora per tal d'elaborar la programació. L’Ajuntament ha creat una Comissió Organitzadora per tal d'elaborar la programació.

L'Ajuntament de Cambrils ha anunciat que l’any 2018 serà l’Any Cardenal Vidal i Barraquer i que programarà diferents accions per tal de posar en valor la tasca d'aquest cambrilenc il·lustre.

La major part de les activitats es concentraran principalment durant el darrer quadrimestre de l’any, tot i que també se’n programaran durant la resta de l’any. Per tal d’elaborar la programació i implicar totes les parts públiques i privades vinculades a la figura del cardenal, l’Ajuntament ha creat una Comissió Organitzadora.

Josep M. Panicello Hernández, que fou alcalde de Cambrils i Diputat-president de la Comissió de Cultura de la Diputació de Tarragona, ha estat nomenat com a comissionat de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer per acord unànime de tots els membres de la comissió. 

Aquest 2018 es compliran dues fites importants: el 3 d’octubre farà 150 anys del naixement del cardenal a Cambrils i el 13 de setembre en farà 75 anys de la seva mort a Friburg (Suïssa). El moment oportú per fer un nou reconeixement a la figura de Francesc d’Assis Vidal i Barraquer i posar en valor la tasca que va desenvolupar en vida, així com el seu pensament i llegat, que va més enllà de la funció pastoral duta a terme com a home de l’Església.

El 8 de novembre de 1959 el Ple de l'Ajuntament de Cambrils el va nomenar Fill Il·lustre de la Vila i el 5 de desembre del 2017 el va nomenar Fill Predilecte en base al nou Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Cambrils per la seva trajectòria a favor de la pau i per la dignitat amb què va exercir els seus càrrecs fins a la seva mort a l’exili.

Per altra banda, Cambrils ha impulsat elements que han reconegut la seva vàlua al llarg de la història. Un dels més destacats és el Monument al Cardenal Vidal i Barraquer, instal·lat a la plaça de la Parròquia de Santa Maria. L'obra va ser encarregada a l'escultor Ramon Ferran i es va inaugurar el dia 15 de maig de 1978, coincidint amb el retorn de les despulles del Cardenal a Cambrils. D’altra banda, el bust del Cardenal Vidal i Barraquer presideix la Sala de Plens de l'Ajuntament de Cambrils i hi ha un carrer amb el seu nom.

Darrera modificació elDijous, 15 Març 2018 18:27

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web