Menu
RSS

unnamed

Cambrils i Salou s'incorporen a la Xarxa de Municipis IPHES

Cambrils i Salou s'incorporen a la Xarxa de Municipis IPHES

Cambrils i Salou han entrat a formar part de la Xarxa de Municipis IPHES, un teixit creat per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, i compromès amb el territori per tal de posar en valor la col·laboració amb els ens locals amb activitats de recerca i socialització.

Des dels seus inicis aquest centre de recerca ha considerat els municipis on s’ubiquen aquests jaciments com a veritables socis, actors indispensables en la valorització del patrimoni arqueològic.

En total han estat catorze els municipis catalans guardonats durant la presentació de la Xarxa de Municipis IPHES. A més de les dues de la Costa Daurada, han entrat a la xarxa Caldes de Malavella, Capellades, el Catllar, la Canonja, l’Espluga de Francolí, la Febró, la Riba, Moià, Montblanc, Mont-Ral i Vimbodí i Poblet, que acullen jaciments arqueològics, i Tarragona, en aquest últim cas pel suport des de la creació de l’institut.

Es tracta de municipis que s’han implicat en el desenvolupament de la recerca i/o activitats de socialització, ja sigui contribuint logísticament i econòmicament en les excavacions arqueològiques, implicant-se també en la creació d’espais per a la interpretació o posada en valor dels jaciments, acollint exposicions, etc, amb la finalitat d’apropar i fer partícip del coneixement en prehistòria i evolució humana a la ciutadania des del seu propi territori.

El 2017 van ser 40 els municipis de Catalunya que van col·laborar amb alguna de les 80 activitats que s’han realitzat en aquest territori, algunes de les quals, a més dels ajuntaments, es duen a terme també gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i de la Diputació de Barcelona. L’objectiu de la nova Xarxa de Municipis IPHES és reforçar, diversificar i intensificar aquest treball posant en valor el patrimoni arqueològic.

Darrera modificació elDilluns, 19 Març 2018 20:23

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web