Logo
Imprimir aquesta pàgina

Un grup de cambrilencs impulsen un nou festival de microcurts

Un grup de cambrilencs impulsen un nou festival de microcurts

Ràbia és el nom del nou festival de microcurts que ha nascut a Cambrils arran de la iniciativa d’un grup de persones relacionades amb el món de l’art. El seu objectiu és omplir el buit que va deixar la desaparició del Festival FEC fa sis anys i aprofitar una infraestructura única com el Cinema Rambla de l’Art per impulsar una nova proposta cultural al municipi.

“Ens feia ràbia que Cambrils només surti a les notícies per coses dolentes, com ara els atemptats, la fallida de la Cooperativa i altres escàndols. Volíem capgirar això i aportar alguna cosa positiva”, explica en Miquel Bech, un dels organitzadors.

A més, la ràbia serà la premissa principal que tindran els creadors a l’hora de fer el seu microcurt, que no pot sobrepassar els dos minuts de durada. L’objectiu dels treballs ha de ser transformar un o diferents motius que puguin despertar ràbia quotidiana, en un sentiment positiu.

Les inscripcions per participar-hi romandran obertes fins al 12 d’abril. El certamen està obert a qualsevol persona individual o equip i repartirà tres premis als millors microcurts; un primer de 1.000 euros, un segon de 300 i el premi del públic, dotat amb 300 euros. 

Els treballs s’hauran de rodar i muntar durant el cap de setmana del 13 al 15 d’abril amb una premissa sorpresa que desvetllaran els organitzadors just abans de començar. 

Els microcurts es lliuraran  el diumenge 15 d’abril i el jurat tindrà una setmana per decidir el seu veredicte. El dissabte 21 es projectaran les obres, a partir de les 17.30h, al Cinema Rambla de l’Art. Al vespre, es farà una gala de lliurament de premis a la Sala M’Art.

La intenció, però, és anar més enllà i per això s’han organitzat també durant la setmana dues masterclasses amb taula rodona que es faran a l’Ateneu Juvenil amb entrada lliure. Els temes a tracta seran la creació del guió i el llenguatge audiovisual.

Aquesta primera edició ha de servir de plataforma per organitzar un certamen més gran. El desig dels organitzadors és tornar a gaudir en el futur d’un festival internacional de curtmetratges a Cambrils.

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.