Logo
Imprimir aquesta pàgina

L'actriu Itziar Castro presentarà la gala de cloenda del FICVI

L'actriu Itziar Castro presentarà la gala de cloenda del FICVI

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) ha iniciat la seva tercera edició amb l'enregistrament, aquest cap de setmana, dels curts que participaran a la secció 'In Situ'. Enguany s'ha assolit un nou rècord i en total una dotzena d'equips han fet de Vila-seca el seu plató pels seus rodatges.

Un dels reclams d'aquesta tercera edició del FICVI serà la presència de l'actriu Itziar Castro a la gala de cloenda del festival, que tindrà lloc diumenge. L'intèrpret barcelonina (popular pels seus papers a sèries com 'Vis a Vis' o pel·lícules com 'Pieles') va ser la protagonista d'un dels curtmetratges premiats l'any passat a Vila-seca, 'RIP', de Caye Casas i Albert Pintó (Premi Jurat Jove).

El FICVI projectarà entre divendres i dissabte, a partir de les 19 hores, els 38 curts seleccionats entre les 1.104 propostes rebudes. Es tracta de 29 curts de ficció i 9 més d’animació provinents d'arreu del món que aborden diferents temàtiques. Totes les sessions tindran lloc a l'Auditori Josep Carreras i són amb entrada lliure.

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre es tornarà a repetir l’experiència d’apropar el cinema als més petits i el FICVI es portarà a les escoles. Uns 400 escolars de diferents edats i cicles educatius de Vila-seca podran veure una selecció dels curtmetratges d’animació als centres que així ho han demanat.

En aquesta tercera edició, el festival torna a comptar amb un jurat independent de gran nivell, format per 8 experts del sector audiovisual. Entre aquests, cal destacar els directors de cinema Jesús Monllaó (conegut per obres com 'Hijo de Caín' o 'La Mirada Oblicua'); Rubén Salazar ('Villa Mnemósine' o 'Nacer') i Pedro Solís, director de producció de 'Tadeo Jones' i guanyador al Goya "Millor curtmetratge d’animació espanyol” del 2014 amb 'Cuerdas'

La resta del jurat són la fotògrafa i realitzadora audiovisual Teresa Arilla; el director del Conservatori de Vila-seca, Pep Solorzano; el ninotaire vila-secà Andreu Faro; el professor de la URV, Toni Pérez Portabella, i la productora audiovisual Marta García Larriu.

“Des del FICVI apostem per trobar petites joies que destaquin per la seva qualitat”, ha explicat el director del festival, Josep G. Varo. “En aquesta edició el FICVI ha tornat a créixer en participació i malgrat ser una mostra de recent creació, es va consolidant i incrementant l’interès de directors d’arreu del món”, considera el president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Pere Segura. 

Enguany, es tornarà a repetir l’experiència de la passada edició i s’apostarà novament per la formació amb diferents classes magistrals obertes sobre cinema. Dissabte, 27 d’octubre, a les 11h, es farà la formació “So al cinema: sentim allò que veiem?” a càrrec d’Eduard Baztán, publicista i enginyer de so. El diumenge 28, a la mateixa hora, Rubén Salazar oferirà la masterclass “30 pasos con “P” para hacer un corto Posible – del proyecto a las palomitas”. 

Darrera modificació elDimarts, 23 Octubre 2018 11:55

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.