Menu
RSS

unnamed

L'Institut Marta Mata aconsegueix la coordinació d’un Erasmus +

L'Institut Marta Mata aconsegueix la coordinació d’un Erasmus +

L’Institut Marta Mata de Salou ha aconseguit un objectiu que perseguia des de fa temps, que és la coordinació d’un programa Erasmus + d’intercanvi d’alumnes amb cinc països europeus: Portugal, Itàlia, Grècia, Lituània i Suècia. 

El projecte, finançat per la Unió Europea, s’anomena Healthier minds, smarter minds i consisteix a treballar de manera col·laborativa sobre nutrició, esports i hàbits saludables entre l’alumnat dels diferents països, utilitzant tant mitjans tecnològics (skype, plataforma etwinning) com trobades presencials. 

Aquest programa es durà a terme durant els cursos 2018-19 i 2019-20 i hi haurà sis mobilitats (un viatge per trimestre a cada país). 

Precisament, la setmana del 19-24 de novembre ja s’està duent a terme la primera trobada a Grècia. Des de Salou hi han anat quatre alumnes de 3r d’ESO i dues professores que, entre d’altres activitats, visitaran l’antiga Olímpia. Al febrer de 2019 està prevista la mobilitat a Portugal. Cal dir que el Marta Mata és un dels pocs instituts catalans coordinadors d’Erasmus.

Segons ha explicat la directora, Carme Moreno, “des que em vaig fer càrrec de la direcció del centre, un dels meus objectius era internacionalitzar i sortir fora, perquè en un món tan global és important treballar amb altres països, observar-ne les maneres de procedir i que els alumnes tinguin oportunitats per desenvolupar les competències en anglès”. 

Moreno comenta que l’institut portava uns anys presentant projectes d’Erasmus al SEPIE, Servei Español per a la internalització de l’educació a Madrid, però malgrat que eren aprovats, no rebien la subvenció necessària, perquè els criteris de la Unió Europea són molt exigents. 

Tanmateix, les pedres en el camí, enlloc de malmetre les il·lusions del centre van estimular-lo encara més i van fer que, gràcies a l’esforç i el treball comú, aconseguís finalment l’esperat finançament: més de 100.000 euros pel nou projecte Healthier minds, smarter minds.

La directora també explica que “havíem detectat que els alumnes que assoleixen un millor rendiment escolar són els que esmorzen a casa, tenen una millor cura de la seva alimentació i uns hàbits saludables”. 

Un cop el centre havia ideat la iniciativa, calia trobar uns partners, és a dir, uns instituts europeus, també de secundària, que treballessin el tema que el Marta Mata proposava.

Dilluns passat, l’Hugo, l’Adrian, la Paula i la Judit, de tercer de la ESO, amb les profesores Dolors i Manoli, van arribar a Kranidy (Grècia) en la primera mobilitat d’aquest programa. Fins demà dissabte faran tota una sèrie d’activitats relacionades amb l’esport, l’alimentació (dieta mediterrània) i la salut amb altres grups d’alumnes dels països participants. Visitaran l’antiga Olímpia; aprendran danses tradicionals, com el sirtaki; cuinaran receptes gregues i aniran a classe amb els seus companys grecs. A banda d’aquesta enriquidora experiència educativa i pedagògica podran practicar l’anglès, llengua vehicular.

Al febrer de 2019 tindrà lloc el segon viatge, a Portugal; i al maig, a Lituània. El primer trimestre també es farà la mobilitat a Itàlia, i el segon trimestre serà Salou qui s’encarregarà de la rebuda dels estudiants d’Erasmus. El projecte es tancarà amb la mobilitat a Suècia. Cada periple acull 4 alumnes de cada país. 

D’altra banda, l’Institut Marta Mata ha estat seleccionat per ser escola ambaixadora del Parlament Europeu durant aquest curs. La missió és treballar i difondre la funció del Parlament i la Unió Europea entre l’alumnat i la societat general. El coordinador del projecte és Jordi Ximeno. 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web