Menu
RSS

unnamed

Vila-seca acollirà la primera Trobada Nacional de Diables per Vegueries

Vila-seca acollirà la primera Trobada Nacional de Diables per Vegueries

El Ball de Diables de Vila-seca ha fet públics aquest dijous la imatge i el calendari de la celebració del seu 30è aniversari. L'edició d'un llibre il·lustrat per l'Andreu Faro i l'organització de la primera Trobada Nacional de Diables per Vegueries, en el marc de la Festa Major d'Estiu, seran els plats forts d'un any ple d'emocions i pólvora.

La Sala Polivalent de l'Ajuntament de Vila-seca es va omplir de gom a gom per conèixer el logotip que acompanyarà la colla en la festa dels 30 anys i tots els actes que ha programat l'entitat per aquest 2019. La imatge escollida (es pot veure a la fotografia) dona protagonisme a la Diablessa amb un 30 dibuixat per la mateixa serp.

Després de la Festa Major d'Hivern, amb el debut del Ball de Diables infantil a la Nit del Foc, la colla preveu dos actes destacats de cara a la primavera. Per una banda, al març se celebrarà un sopar d'aniversari amb tots els integrants de la colla. Per Sant Jordi, es publicarà un llibre infantil il·lustrat per tal de posar en valor la cultura dels diables a Vila-seca. Per tal d'editar el llibre, es compta amb la col·laboració de l'escriptor Jesús Tibau i amb els dibuixos del ninotaire vila-secà Andreu Faro.

"Volem fer de Vila-seca un referent pel món dels correfocs i els diables, però també mostrar a la ciutadania que hi ha diferents maneres de fer diables", va explicar la Pineda Saltó, membre de la junta directiva de l'entitat. Per aquest motiu, de cara a la Festa Major d'Estiu se celebrarà per primera vegada una Trobada Nacional de Diables per Vegueries. A més del Ball de Diables de Vila-seca, la trobada comptarà amb una colla representant de cadascuna de les vuit vegueries de Catalunya. 

A més, també s'organitzarà el segon Correfoc dels Històrics, una cita on els actuals diables cediran el protagonisme als diables que han passat per la colla al llarg d'aquests 30 anys i que ja no en formen part. Des de l'entitat han fet una crida als antics diables perquè se sumin a aquest emotiu correfoc que també servirà per veure les quatre generacions de vestits que han lluït al llarg de la seva història.

Per posar punt final a l'aniversari, la colla organitzarà a la tardor un gran sopar de cloenda obert a tothom.

 

Darrera modificació elDivendres, 18 Gener 2019 13:59

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web