Menu
RSS

unnamed

Òpera i humor per encetar la temporada de teatre a Vila-seca

Òpera i humor per encetar la temporada de teatre a Vila-seca

Els Amics del Teatre de Vila-seca, que enguany celebren el seu vintè aniversari, enceten nova temporada demà, dissabte 16 de març, amb ‘Tenors’, una farsa delirant sobre els tòpics que envolten les grans estrelles de la lírica. És la primera proposta d’una programació que s’allargarà fins al mes de juny i que inclou quatre produccions més. Totes les representacions es faran al teatre El Centru i les entrades valen 12 euros, 8 per als socis.

‘Tenors’ és una paròdia i al mateix temps un homenatge als concert multitudinaris que els Tres tenors (Pavarotti, Carreras i Domingo) van fer als anys 90. L’interpreten tres tenors de veritat: en Miquel Cobos, l’Ezequiel Casamada i Albert Mora que van començar a somiar en aquest espectacle fent broma dalt d’un autobús que els portava de gira per França amb la celebrada ‘Operetta’ de Jordi Puntí. El que va començar com un divertiment per passar l’estona, es va consolidar amb la creació de la companyia Illuminati i l’estrena de ‘Tenors’, fa una mica més d’un any.

L’obra s’inspira en tots els tòpics de la divinitat operística i estableix un tour da force constant entre els tres protagonistes, que s’esforcen i batallen per fer la nota més alta o la més sostinguda, fins arribar a l’absurd. En aquest muntatge els espectadors assisteixen a un autèntic recital dels grans èxits de l’òpera i els musicals, però amanit amb un no parar de gags, que forcen la rialla.

La temporada continuarà amb la darrera producció de la Sala Trono, estrenada tot just fa un any, que arribarà a El Centru el 6 d’abril. Intepretada per Oriol Grau i Pau Ferran i dirigida per Israel Solà, ‘Al sostre’ és una tragicomèdia sobre els perdedors.

El 27 d’abril arribarà a Vila-seca, un clàssic de Shakespeare i una de les seves obres més valuoses, tot i que no de les més conegudes: ‘Mesura per mesura’. Sota la direcció del reusenc Miquel Àngel Fernández aquesta és la darrera producció del Teatre Estable del Baix Camp, el TEBAC, estrenada aquesta tardor al teatre Bartrina. Entre els protagonistes hi ha l’actor vila-secà Robert Rodríguez.

El 12 de maig, el grup cambrilenc La Teca aterrarà per tercer any consecutiu al Centru amb l’obra que ostenta el rècord d’haver estat representada durant més temps de manera ininterrompuda, ‘La ratera’, l’adaptació teatral d’un conte d’Agatha Chistie que es va estrenar el 1952 a Londres i que 67 anys després encara hi continua en cartell.

Com ja va sent habitual, el grup local La Tramoia tancarà la temporada dels Amics del Teatre. Serà el 8 i 9 de juny amb l’estrena d’un nou espectacle, en què tot just han començat a treballar. Es tracta de ‘M’esperaràs’, una comèdia del prolífic autor, actor i director valencià Carles Alberola. L’obra està dirigida per Alícia Bescós i Robert Rodríguez i interpretada per Jaume Rofes, Germán Flores, Anna Plaza i Pineda Badia.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web