Menu
RSS

unnamed

Els Colors d’en Pere, un clam d’inclusió des de l’autisme

Per tal de commemorar el 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, en Pere ha pintat el quadre ‘Cor Blau’. Per tal de commemorar el 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, en Pere ha pintat el quadre ‘Cor Blau’.

El 2 d’abril es commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Un dia per posar de relleu les diferents capacitats i la necessitat d’inclusió de les persones diagnosticades amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

A Cambrils, l’efemèride serà enguany més especial que mai gràcies a l’exposició que oferirà en Pere Rebull, un nen de 13 anys amb TEA que ha trobat en la pintura una forma de comunicar-se i d'expressar-se amb el món que l’envolta.

Els pares d’en Pere i diversos amics de la família van començar a moure’s per tal d’aconseguir un espai on ensenyar l’art del seu fill i trobar així una manera de conscienciar la societat sobre aquest trastorn que afecta la configuració del sistema nerviós i que provoca dificultats en la comunicació i la interacció social i en la flexibilitat del pensament i de la conducta.

La meta, lluitar per un futur més inclusiu per a les persones amb TEA on es respecti i es valori la diversitat. La Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells serà l’escenari de la mostra que s’estrena el dimarts 2 d'abril, a les 19 hores, i que es podrà visitar fins al 30 d’abril.

Qui el coneix, destaca que en Pere és un nen afectuós, al què li costa relacionar-se amb la gent, però amb una gran intel·ligència i una memòria envejable. De fet, parla quatre idiomes correctament: català, castellà, anglès i rus, l’idioma de la seva mare.

Als 3 anys el van diagnosticar, però des de petit ha mantingut l’escolarització ordinària. Actualment, cursa 1r de la ESO al Vidal i Barraquer i complementa la seva formació amb classes a una escola especial dos dies per setmana.

Amb només cinc anys, va començar a dibuixar plànols de pisos o aparcaments que memoritzava a simple cop de vista. La seva passió per la pintura va començar fa uns quatre anys. Els seus pares el van portar amb la pintora Lubov, que li va ensenyar a treballar amb diferents tipus de materials i tècniques: aquarel·la, oli, carbó, llapis...

Animals, paisatges i edificis són les fonts d’inspiració d’en Pere, que pinta inspirant-se en altres quadres o imatges o bé amb creacions pròpies dels espais que l’envolten a Cambrils. La pintura s’ha convertit en una afició molt important i una forma de relaxar-se per a en Pere, que és un petit artista molt prolífic, amb més de 50 quadres signats d’una notable qualitat.

Darrera modificació elDimarts, 02 abril 2019 12:00

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web