Menu
RSS

unnamed

Junts pel Sí insisteix que el seu candidat a la Presidència és Mas

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, i el president Mas, durant la reunió de la candidatura per valorar els resultats electorals el 28 de setembre. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, i el president Mas, durant la reunió de la candidatura per valorar els resultats electorals el 28 de setembre.

Junts pel Sí ha insistit que el seu candidat a la Presidència de la Generalitat és Artur Mas, i ha apostat per constituir un govern "d'ampli espectre". En roda de premsa, Mas ha replicat a la CUP que la qüestió de qui serà el president "no és el tema transcendental".

"Aquí del que es tracta és de saber si aquests 72 diputats poden conjuntament tirar endavant un full de ruta. Entenc que tothom és necessari. Tothom que sap que això és el prioritari, entenc que el que s'ha de resoldre és precisament això", ha subratllat. El president ha advertit que ara "la responsabilitat és compartida" entre Junts pel Sí i CUP, "i quan les responsabilitats són compartides les ha d'exercir tothom que les té".

Després que la candidatura s'hagi reunit al Born Centre Cultural per valorar els resultats de les eleccions, Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras han comparegut en roda de premsa acompanyats per altres candidats i han insistit un cop i un altre que el candidat de Junts pel Sí a la Presidència de la Generalitat és l'actual president. "Vostès saben que entre els acords que hi ha, un és que a mi se'm proposarà com a candidat. Aquest és l'acord que tenim i no hi ha res més a afegir-hi", ha dit Mas quan se li ha preguntat si aquesta era una condició inamovible. També Romeva ha reiterat aquesta idea: "La proposta és aquesta i és la que nosaltres tirarem endavant".

De tota manera, Mas ha opinat que "aquest no és el tema transcendental", perquè el que cal ara és acordar el full de ruta cap a la independència entre els 72 diputats que sumen Junts pel Sí i la CUP. "Això és el principal i la resta no són coses tan prioritàries", ha apuntat.

Ha recordat que les converses amb la CUP formalment no han començat, però ha subratllat que Junts pel Sí ha obtingut 62 escons, mentre que l'esquerra independentista 10. "La responsabilitat és compartida, i quan les responsabilitats són compartides les ha d'exercir tothom que les té", ha insistit.

Romeva ha explicat que ell va parlar personalment amb la CUP per felicitar-la pels resultats, i "ara tocarà a parlar de contingut", però ha afegit que la voluntat "és parlar amb tothom", perquè la situació és "excepcional" i cal que "tothom en formi part".

En aquest sentit, Mas ha reconegut que hi ha hagut converses "preliminars" entre els membres de la candidatura per configurar el nou govern, però sense entrar en detalls, perquè l'objectiu és constituir un executiu "d'ampli espectre que inclogui sensibilitats diferents". El líder d'ERC, Oriol Junqueras també ha fet extensiu el govern de concentració a altres forces més enllà de la CUP amb les que es comparteix l'accent social, com Catalunya Sí que es Pot, tot i que no l'ha citada. "Quants més siguem i més bé ens entenguem millor", ha conclòs.

Darrera modificació elDilluns, 28 Setembre 2015 19:55

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web