Menu
RSS

unnamed

El TSJC imputa Mas, Ortega i Rigau pel 9-N dos dies després del 27s

El TSJC imputa Mas, Ortega i Rigau pel 9-N dos dies després del 27s

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputats el president de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, pel procés participatiu del 9-N.

En una providència, el tribunal cita a declarar en primer lloc Ortega i Rigau pel dia 13 d'octubre, i al president de la Generalitat el dia 15. El tribunal també ha citat diversos testimonis. La imputació de Mas, Ortega i Rigau arriba dos dies després de la celebració de les eleccions al Parlament de diumenge.<p< La citació com a imputats arriba després que a mitjans de setembre les defenses de Mas, Ortega i Rigau demanessin que les declaracions dels testimonis demanats per la fiscalia es fessin després de la declaració com a imputats dels seus clients, i que aquestes es fessin, en tot cas, després de les eleccions del 27-S per no entorpir el procés electoral. La decisió del TSJC pot ser recorreguda.

La fiscalia va trigar uns dies a decidir presentar la querella, cosa que ja havien fet, abans del 9-N, algunes entitats com Manos Limpias, UPyD i altres, i el TSJC les va unificar totes. Mas, Ortega i Rigau estan imputats pels delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació de funcions.

D'aquesta manera, Rigau declararà el 13 d'octubre a les 10 del matí, Ortega ho farà a partir de les 4 de la tarda, i Mas ho farà dos dies després, el 15, a les 10 del matí. Per al 19 d'octubre es deixa la declaració com a testimoni de l'exdirectora d'un institut de L'Hospitalet que es va negar a cedir el local per a les votacions del 9-N, que havia de declarar al juliol i es va posposar per al 21 de setembre, en plena campanya electoral. Aquell dia també declararan com a testimonis quatre persones més: l'administrador de l'empresa audiovisual Focus, per la instal·lació del Centre de Premsa Internacional; la directora de l'empresa pública de la Generalitat CIRE, per l'elaboració i distribució de butlletes, sobres i urnes; un assessor d'opinió pública del Departament de Governació, per l'administració i manteniment de la web www.participa2014.cat; i el responsable tècnic informàtic que "materialment assumís la coordinació o direcció dels serveis prestats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Dels dos testimonis demanats per Manos Limpias, acusació popular, el TSJC trasllada la petició a la fiscalia i les defenses perquè opinin si són pertinents. Es tracta del secretari general de Governació, Francesc Esteve, i de la subdirectora general de Gestió Econòmica, Contractació i Patrimoni, Montserrat Aparicio. També trasllada a les parts la petició del sindicat ultra perquè la Guàrdia Civil registri diverses dependències del Govern per tal de decomissar documentació sobre el procés participatiu.

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web