Menu
RSS

unnamed

'A pinyó fix', un grup ciclista femení

'A pinyó fix', un grup ciclista femení

Ara fa 10 anys, naixia a Cambrils A pinyó fix, un grup femení de ciclistes que gaudeix, al màxim, les sortides en bicicleta, tant de carretera com de muntanya.

La Montse Fosch -la presidenta- i la Raquel Lluch, anaven juntes al polisportiu a fer spinning i atès que al setembre, normalment, tanquen, van pensar que podrien sortir plegades a fer una volta aquells dies que no obrís la instal·lació. En tornar a reobrir, van anant reclutant noves noies que es van animar en saber de les seves sortides.

Fou ser aleshores quan van començar a pedalar pel carril bici de tota la costa fins arribar a Salou. Més tard, enfilaren el Vial de Cavet, i la següent fita fou arribar a Montbrió, poble on s’aturaven a esmorzar, a l’Artipà, i feien petar una mica la xerrada.

Mica en mica, el grup s’anà engrandint i cada cop, també, les rutes eren més llargues i amb més desnivell i dificultat.

Segons explica Mònica Cidoncha, “al començament, vaig patir molt, perquè jo mai no havia practicat el ciclisme i quan féiem alguna sortida pensava que no tindria forces per tornar a casa”.

Tanmateix, avui dia, la Mònica, ja no vol prescindir de la seva dosi setmanal de ciclisme, que, normalment, té programada pels dimarts i dijous, a més dels caps de setmana.

Les sortides actuals, però, no tenen res a veure amb les que feien al principi. La darrera que han realitzat i que els servirà d’entrenament per a la Gran Fondo La Mussara, que tindrà lloc al maig, ha estat de 105 km, amb 2000 metres de desnivell.

“No estem cansades”, expliquen amb un gran somriure als llavis. “Nosaltres, a la setmana, podem arribar a fer uns 200 km”, comenten l’Ana i la Mònica. I si per qualsevol motiu no poden sortir amb la bici, aleshores estan “rabioses”, un mot que forma part del vocabulari “pinyonaire” habitual. Però no tothom té temps per fer recorreguts tan llargs. Algunes “pinyonaires” recorren distàncies menors, adaptades al temps que disposen.

El grup A pinyó fix té un bon nombre d’anècdotes que ha recollit i fixat a la seva memòria, a mesura que ha anat completant sortides i trobades, de dia, de nit -les nocturnes-, sopars, rutes amb la Penya Cicloturista de Cambrils i, fins i tot, quedades per practicar Trail Running.

Entre les anècdotes, un peculiar diccionari “pinyonaire” que fa morir de riure i que es pot trobar al bloc creat per la Rosana Andreu.

Tot i que el grup no està constituït com una entitat, l’esperit de cohesió i les ganes de continuar endavant, hi són. Fins i tot tenen uniforme propi, d’un llampant color fúcsia.

Darrera modificació elDissabte, 30 Març 2019 11:58

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web