Logo
Imprimir aquesta pàgina

Augmenten les estafes al Camp de Tarragona en un 21%

Augmenten les estafes al Camp de Tarragona en un 21%

El Camp de Tarragona ha registrat durant l'any 2014 un total de 46.713 fets penals, el que suposa un descens del 4,1% respecte el 2013, amb un total de 4.472 detencions. El territori manté una tendència a la baixa en els darrers quatre anys, amb un descens acumulat del 7,7%.

Com en el conjunt del país, les estafes han despuntat, amb un augment del 12% al Camp de Tarragona, així com les agressions sexuals, que han incrementat un 20%, les injúries, gairebé un 25% i els desordres públics, fins a un 75%. També han crescut lleugerament els casos lligats al tràfic de drogues -un 8%. "Sobretot prolifera el cultiu de marihuana, hem tret del mercat 1,5 tones", ha dit l'intendent de la regió, Jaume Giné.

El cos policial fa un balanç positiu del 2014 a la regió del Camp de Tarragona, quinze dies després que es presentessin les dades a nivell de Catalunya. Seguint la tendència del conjunt del país, els fets delictius, en global, han tendit a la baixa a les sis comarques del Camp.

Un dels delictes que més preocupen la ciutadania, els robatoris amb violència i intimidació, han descendit prop d'un 22%. En tot l'any 2014 es van cometre 1.451 robatoris, mentre al 2013 la xifra va ser de 1.859. Tenen un descens significatiu els robatoris violents comesos a l'espai públic -una reducció del 25,88%, mentre en els domicilis es manté força estable, en la trentena de casos, així com també en establiments, rondant els 175. 

Pel que fa als robatoris amb força, creixen les entrades en domicilis en un 5,64% -de 4.272 el 2013 s'ha passat a 4.513, l'any passat. L'intendent cap de la regió policial del Camp de Tarragona, Jaume Giné, ha recordat la complexitat de la regió policial amb 580.000 habitatges en un territori amb molta segona residència. "És una zona turística, moltes finques estan buides durant temps i ens assabentem del robatori potser mesos després i ja no podem fer un mapa delinqüencial", afirma l'intendent.

Giné també ha destacat la reducció del 12% en els robatoris de metall i del 9% en l'àmbit rural, on se segueixen realitzant patrullatges, fins i tot en helicòpter. Els robatoris a l'interior de vehicles també han anat clarament a la baixa, en més d'un 22% -de 4.158 a 3.220.

Per altra banda, les estafes han tendit a l'alça. Han experimentat un creixement del 12,6% -de les 2.333 estafes comeses el 2013 s'ha crescut fins a les 2.627. L'intendent ha afirmat que cal ser més cautelós a l'hora de proporcionar les dades a través d'Internet. "No podem entrar a les webs sense verificar-les i donar les dades a la babalà", ha declarat.

En relació als fets contra les persones, al territori es van registrar un total de quatre homicidis. Dels quatre casos, tres s'han resolt -a Valls, Montblanc i la troballa d'ossos humans a Cambrils. D'altra banda, es van cometre 16 temptatives d'homicidi, el mateix volum registrat l'any 2013.

Les agressions sexuals s'han disparat un 20% -de 60 casos a 72-, mentre que la falta per injúries ha crescut fins a un 24,72%. En canvi, els episodis de violència i de maltractaments en l'àmbit de la llar tenen un descensos del 9,63% i l'1,13% respectivament.

Finalment, en matèria de salut pública, ha crescut en un 8,10% el volum de casos lligats al tràfic de drogues en comparació a l'any anterior. El cos policial atribueix aquest augment als resultats d'investigacions iniciades en anys anteriors. Giné ha destacat la proliferació del tràfic de marihuana. "La diferència és que l'haixix l'has d'anar a buscar i suposa certs perills, però les llavors de marihuana es troben al mercat i tothom pot tenir dues o tres plantetes a casa o fer una plantació", ha afirmat.

Els desordres públics és dels fets que més han crescut, fins a un 75%, si bé en números absoluts no són molt notoris -de 24 a 42. Giné ha apuntat que l'any passat el cos va haver de vetllar per la seguretat en un total de 443 manifestacions. Durant el 2014 es van fer en el conjunt del Camp de Tarragona 4.472 detencions, 2.125 imputacions i una catorzena de grups desarticulats. La taxa de fets coneguts per mil habitants se situa en un 75 per mil -tres punts per sota que el 2013.

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha destacat el progressiu descens de delictes al territori i que aquest és compartit, de forma homogènia, en les quatre comissaries de la regió del Camp de Tarragona, si bé la reducció és més marcada a la del Tarragonès -amb un descens del 7,48%- i la de l'Alt Camp/Conca de Barberà -del 6,27%.

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.