Logo
Imprimir aquesta pàgina

La policia espanyola detecta un augment del tràfic de drogues i del cultiu de marihuana a la demarcació de Tarragona

La policia espanyola detecta un augment del tràfic de drogues i del cultiu de marihuana a la demarcació de Tarragona

La policia espanyola ha detectat enguany un repunt dels delictes de tràfic de drogues i del cultiu de marihuana a la demarcació de Tarragona, que atribueix a la proliferació d'organitzacions que comercialitzen cànnabis a través de canals il·legals.

El Comissari provincial en cap, Antonio Álvarez, ha afirmat aquest dijous, amb motiu del Dia de la Policia, que es produeix un major nivell de col·laboració amb altres cossos policials. De fet, per primer cop al territori s'han creat dos equips d'investigació conjunta amb els Mossos d'Esquadra. A més, la policia espanyola ha reforçat el servei d'expedició de documents a estrangers per acabar amb les cues i acampades a l'exterior de les comissaries.

El màxim responsable del cos al territori ha subratllat la cooperació policial com una de les fites assolides i n'ha destacat els dos equips conjunts d'investigació que s'han creat amb el Cos de Mossos d'Esquadra, per primera vegada al territori. A més, el CNP té en marxa dues investigacions amb la Guàrdia Civil, una amb el servei de Vigilància Duanera i ha fet unes 25 operacions de control d'estrangeria juntament amb policies locals, segons ha apuntat el Comissari provincial en cap, Antonio Álvarez.

Durant el balanç de l'any policial, el comissari ha explicat que els grups de la Brigada d'Informació especialitzats en la lluita antiterrorista no han detectat cap persona "que s'hagi radicalitzat" ni que hagi intentat fugir del país per unir-se a organitzacions terroristes. Álvarez ha apuntat que la situació és "estable" i que el cos policial centra les seves investigacions a Reus, Tarragona, Tortosa, El Vendrell o Torredembarra, municipis amb una notable presència de comunitat musulmana. A més, el CNP forma funcionaris en el control de les xarxes socials per tal de detectar possibles casos de captació.

Més de 500 detinguts
En el que portem d'any, l'àrea d'investigació de la comissaria de Tarragona ha fet un total de 555 detinguts. La policia judicial ha portat a terme 71 investigacions i ha desarticulat quatre grups de delinqüència organitzada, unes operacions que s'han saldat amb 38 detinguts. En l'àmbit de la pornografia infantil, el CNP ha culminat un total de vuit investigacions.

Pel que fa a les investigacions d'estrangeria, s'han detingut 305 persones per delictes relacionats amb l'explotació laboral, el tràfic de persones o falsificació documental, d'entre els quals destaquen els 23 detinguts que pertanyen a tres grups criminals organitzats. En matèria d'estrangeria, en els 31 dispositius de control amb altres cossos policials s'han identificat 793 persones i se n'han detingut 54, mentre que les 28 inspeccions que s'han fet amb la Inspecció de Treball s'han saldat amb 562 identificats i 14 detinguts. Finalment, s'han tramitat 62 expulsions de ciutadans estrangers.

Operacions destacades
D'entre les actuacions més destacades, la policia espanyola ha desarticulat el major laboratori de falsificació de documents portuguesos detectat a Catalunya, fruit de més d'un any d'investigació. Álvarez ha subratllat també els bons resultats de l'operació Amatista, portada a terme conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, que ha permès desarticular un grup organitzat que s'encarregava de la distribució de cocaïna i haixix a la ciutat de Reus i rodalia.

marihuanatgn

A nivell internacional, enguany la policia espanyola ha col·laborat amb altres forces policials de països com els Estats Units, Alemanya, Itàlia, França, Portugal i Ucraïna, entre d'altres. Una investigació de la comissaria de Reus i la policia de Baviera va permetre desmantellar una organització criminal formada per ciutadans serbis i croats que estava establert a Miami Platja i que es dedicava al robatori en pisos de luxe a nivell internacional. A més, la banda cometia estafes i el seu líder va intentar comprar per 6.000 euros un ronyó a un immigrant sense recursos econòmics per al seu fill.

Mesures per agilitzar l'expedició de documents
El Comissari provincial en cap ha subratllat que, a principis d'any, es va establir un pla de xoc per reforçar l'horari d'atenció al públic de les oficines d'expedició de documents, i per dotar les oficines de més mitjans tècnics i humans. A més, la mesura s'ha complementat amb l'activació de la cita prèvia a través d'Internet a les comissaries de Reus, Tarragona i Tortosa, que està adreçada a ciutadans estrangers i que té com a objectiu posar fi a les cues i acampades davant de les comissaries.

El Comissari ha anunciat la posada en marxa, properament, de l'expedició del DNI 3.0 a la demarcació de Tarragona. En el que portem d'any, aquest cos policial ha expedit 78.082 DNI i 62.711 passaports. L'equip mòbil, per la seva banda, ha expedit 6.027 DNI rurals. També s'han lliurat 19.638 targetes de residència a estrangers, 2.957 certificats a ciutadans de la UE o 2.225 cartes d'invitació a ciutadans estrangers, així com 884 informes de nacionalitat.

 

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.