Menu
RSS

unnamed

Una dècada apostant per la qualificació dels professionals en el sector turístic

Aspecte exterior que presenta el nou edifici, a l'esquerra, que connecta per l'interior amb l'antic creant un campus integrat i connectat al Parc Científic. Aspecte exterior que presenta el nou edifici, a l'esquerra, que connecta per l'interior amb l'antic creant un campus integrat i connectat al Parc Científic.

Els estudis de Turisme van complir el curs passat 10 anys d’implantació al territori a través de la Universitat Rovira i Virgili. Per posar el colofó a les celebracions de la primera dècada de vida dels estudis a Vila-seca, la universitat ha estrenat aquest inici de curs les noves instal·lacions de la Facultat de Turisme i Geografia (FTG) al Campus Educatiu i Esportiu.

 

La remodelació de la facultat, que ha suposat una inversió d’uns 5 milions d’euros, a càrrec de la URV i l’Ajuntament de Vila-seca, ha permès duplicar la capacitat del centre per donar resposta a la seva nova realitat acadèmica. L’ampliació dels estudis de tres anys -que durava l’antiga diplomatura- a quatre -que duren els nous graus- i el trasllat dels estudis de Geografia a Vila-seca, així com l’augment progressiu de la demanda de places en Turisme i Geografia suposen un fluxe d’un mig miler d’alumnes cada curs. Quan van començar els estudis, fa una dècada i de forma provisional a l’Antic Conservatori, aquesta dada no arribava ni als 200.

D’aquesta forma, la nova edificació afegeix 3.000m2 als 2.500m2 que existien, i connecta amb el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCT), formant un campus integrat que referma la seva aposta per la investigació i la recerca en el camp del turisme i posa de manifest el vincle i la relació bilateral entre investigadors i estudiants. Un aspecte que ha col·laborat a convertir la FGT en una universitat receptora d’alumnes internacionals.

Una de les gran novetats del campus és el nou CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació), on s’allotja la biblioteca i s’ofereix una àmplia carta de serveis als usuaris, estudiantat i professorat del campus. Entre d’altres serveis, la factoria, de suport a l’elaboració de treballs docents i acadèmics amb les noves tecnologies; per a l’autoaprenentatge de llengües, espais de treball en grup i d’esbarjo, aules de formació i espais de silenci, a més del servei de préstec bibliotecari. A la zona exterior també s’ubicarà una nova cafeteria per donar servei a tot el campus.

La FTG acull en l’actualitat els quatre cursos de grau en Turisme i en Geografia, així com dos màsters, en Innovació Turística i en Planificació Territorial, a banda dels alumnes del Doctorat de Turisme i Oci, que s’implantarà enguany amb la reverificació del contingut adaptada al nou model d’ensenyament. A més a més, els serveis i despatxos del Departament de Geografia, que es trobaven al Campus Catalunya de Tarragona fins el curs passat, ocuparan ara l’espai que deixa l’antiga biblioteca del centre. La resta d’aules que existien al primer edifici també es destinaran a despatxos i aules d’informàtica.

Darrera modificació elDimarts, 26 Novembre 2013 20:19

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web