Menu
RSS

Alcaldes i agents econòmics faran un manifest pro BCN World

Alcaldes i agents econòmics faran un manifest pro BCN World

El 18 de març de 2014, les patronals, cambres de comerç i el sindicat UGT a la demarcació de Tarragona es van posar d’acord per tal d’exhibir la seva defensa del projecte BCN World enmig del debat parlamentari sobre la modificació de la Llei del CRT.

Ho van fer en un acte davant dels mitjans que volia servir com a pressió per als polítics. Ara, dos anys i cap avanç després d’aquella foto, diversos ajuntaments del territori volen sumar-se a aquesta reivindicació amb un manifest conjunt entre alcaldes, associacions empresarials, cambres de comerç, patronals i sindicats.

La iniciativa, impulsada des de l’Ajuntament de Salou, ara està en mans de la Diputació de Tarragona, que encara es troba buscant el màxim de suports i de consensos per part d’Ajuntament i agents econòmics de la demarcació. Està previst que en les properes setmanes tingui lloc un acte públic de signatura d’aquest manifest entre les diferents parts. 

“Fa un parell de mesos que treballem per tal de que el Govern de la Generalitat vegi que el que ha de fer és impulsar el projecte de BCN World perquè es comenci a construir el més aviat possible”, va defensar l’alcalde de Salou, Pere Granados. “El que necessita aquest país és construir i no destruir. Necessitem tirar cap endavant aquest pojecte, que ja té el consens necessari i que només cal que la Generalitat hi treballi”, va insistir el batlle.

A banda dels municipis afectats, Salou i Vila-seca, els ajuntament d’altres ciutats del voltant com Cambrils, Tarragona o Reus, ja han aprovat mocions de defensa del BCN World. El que es tracta ara és d’unir totes les veus possibles, podrien ser una quinzena de municipis, per tal de fer pressió a la Generalitat perquè acceleri la tramitació urbanística i la concessió de llicències.

Pressió de les Cambres

D’altra banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va reunir ahir amb el president del Consell General de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, qui li va traslladar el seu “suport” al Govern per tirar endavant BCN World

Valls considera que es tracta d’una iniciativa “de desenvolupament per al territori i d’interès per a tot el país” i va afirmar que la iniciativa “té el suport de totes les cambres catalanes, ja que pot contribuir al desenvolupament d’un dels territoris de Catalunya que té un dels percentatges d’atur més alts. És un projecte il·lusionant que faria que el territori pogués abaixar aquestes xifres de desocupació”.

No de JxS al Parlament

Aquesta reunió entre el president Puigdemont i les Cambres arriba una setmana després que Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP votessin en contra d’una moció presentada pel PP al Parlament que tenia com a objectiu accelerar el projecte de BCN World i evitar la consulta promesa pel Govern. El PSC va rebutjar aquest referèndum però va demanar que, si s’acaba duent a terme, es limiti a la comarca del Tarragonès i es faci sota el paraigües de la llei de consultes. C’s també va donar suport a la proposta. 

Des de JxSí van titllar la iniciativa parlamentària dels populars d’“oportunista” i van insistir que l’executiu vol “revisar i impulsar” el projecte perquè sigui “realista”. Per la seva part, Alejandro Fernández (PP) va acusar el Govern i les forces sobiranistes de “castigar” els tarragonins per no sentir-se independentistes: “no portin la gent honrada a la misèria”.

Darrera modificació elDivendres, 11 Març 2016 13:54

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web