Menu
RSS

Empreses i allotjaments de Cambrils s'especialitzen en el sector del cicloturisme

Empreses i allotjaments de Cambrils s'especialitzen en el sector del cicloturisme

El fet que acredita que Cambrils tingui el Segell de Turisme Esportiu i també el Segell de Cicloturisme de l’Agència Catalana (ACT), vol dir que es garanteixen uns requisits, no només pel que fa a les instal·lacions municipals, sinó també per part dels allotjaments turístics.

Els esportistes d’elit que opten per viatjar i allotjar-se als establiments acreditats de la vila marinera, els professionals, els amateurs i els visitants, en general, requereixen flexibilitat horària en el moment de fer els àpats, bé perquè marxen molt aviat al matí i han d’esmorzar abans que la resta d’hostes, bé perquè arriben més tard de l’hora de dinar.

Els establiments han de poder preparar picnics per a la pràctica esportiva, amb begudes energètiques i isotòniques i barretes de fruits secs i cereals, molt adequades per a l’esforç físic. 

També han de tenir un espai de taller perquè el ciclista pugui fer reparacions bàsiques i un aparcament segur dins de les instal·lacions per guardar les bicicletes. Per últim, han de disposar d’un indret adequat per a la neteja dels vehicles i també dels mallots, segons explica Maite Gascón, tècnica del Patronat de Turisme cambrilenc.

Actualment, existeixen nou establiments d’allotjament a Cambrils certificats amb el Segell de Cicloturisme de l’ACT. Cal destacar que també hi ha agències receptives que s’encarreguen d’organitzar els transfers, de llogar les bicicletes i organitzar les rutes. Aquest servei d’acompanyament és molt positiu i té el seu públic que ho solicita.

Les empreses de lloguer de bicicletes també juguen un paper força rellevant i tenen un lloc al mercat. És el cas de Mariné Bicicletes, de Cambrils, un establiment amb una trajectòria i reputació importants, regentat per Jordi Mariné.

Pel que fa a establiments d’allotjament, Frank Araneta, cap d’Sports&Events a Cambrils Park Resort, explica que “estem en el negoci del turisme esportiu des de 2012 i, va ser al 2013 que vam començar a realitzar les nostres accions comercials pel que fa a cicloturisme”. 

L’establiment va començar a rebre els primers grups de ciclistes al 2014, indica Araneta. 

El Cambrils Park Resort té, actualment, dues temporades. Per una part, la del turisme familiar, que abarca els mesos d’estiu. I, per l’altra, la corresponent al turisme esportiu, que va des de finals de setembre fins a principis de maig. 

Finalitzada la temporada de turisme familiar el ressort es converteix en Cambrils Park Sport Village, “poble habitat per esportistes de tot el món”.

Dins del calendari d’esdeveniments relacionats amb el ciclisme a Cambrils, cal destacar la Triatló, que es realitza al mes de juny; el Campus de Ciclisme Melcior Mauri Costa Daurada i la Gran Fondo Cambrils Park.

Darrera modificació elDijous, 20 Juliol 2017 19:46

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web