Menu
RSS

unnamed

La desestacionalització turística centra el col·loqui d'Alcaldes.eu a Salou

La desestacionalització turística centra el col·loqui d'Alcaldes.eu a Salou

Aquest dijous va tenir lloc a Salou un esmorzar col·loqui al voltant del món turístic organitzat per la publicació on-line Alcaldes.eu i El Punt Avui, dedicada a oferir entrevistes i perfils a gestors municipals.

L’acte, realitzat a l’Hotel Vil·la Romana de Salou, va comptar amb l’assistència del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, entre molts altres representants polítics municipals, comarcals i del món empresarial i turístic, tant del vessant privat com del públic.

Per part de l'empresariat local hi van ser presents el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, i el president de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Joan Calvet.

El president dels hotelers, Xavier Roig, creu que és un tema primordial pel sector el fet de com es gestiona, actualment, el tema de recursos obtinguts a través de l’impost turístic, que serveixen, bàsicament, per fer promoció. Roig ha valorat molt positivament la trobada del Vil·la Romana i coincideix en destacar que cal posar mans a l’obra en moltes de les qüestions que tenen una trajectòria no resolta al llarg del temps, com la desestacionalització, per exemple.

En el decurs de l’esmorzar van sortir a debatre temes tan interessants i claus com la desestacionalització i la modernització. El conseller Vila va assenyalar que era “el moment d’avaluar tots els aspectes positius vinculats a l’activitat turística i també de reconèixer que hi ha aspectes que cal corregir”. En aquest sentit, digué que “al costat de les polítiques de promoció, hem de fer millor gestió, i aquí hem de preguntar als alcaldes si estem gestionant prou bé o només fem promoció”.

Vila va fer referència, inevitablement, a la massificació turística i va fer una crida a la reflexió de la planificació estratègica en matèria de mobilitat i que aquesta qüestió sigui vista com una oportunitat i no com un problema.
El conseller va destacar que calia treballar sota els paràmetres de l’excel·lència i la sostenibilitat, no només a nivell mediambiental, sino també social i territorial. Segons ell, cal “descentralitzar i desestacionalitzar”.
“Estem davant d’una nova generació que ens ha d’incorporar, sense complexes, a la cresta de l’onada de la modernització de les noves oportunitats d’aquesta economia, no col·laborativa, sino digital”, va apuntar el recentment nomenat conseller Vila.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, coneixedor en profunditat de les necessitats reals del territori a nivell turístic, va parlar de les necessitats econòmiques que tenen els municipis que viuen de la indústria turística, que suporten una població flotant molt elevada i que requereixen més serveis.

Granados va apuntar la necessitat de “reivindicar una major participació en els tributs de l’Estat i de la Generalitat” i també va assenyalar que “volem treballar sota el prisma de la qualitat a través de la fidelització”, una xifra que a Salou és del 75%.

Pel batlle salouenc és important esdevenir una “destinació de qualitat” i remarca la implantació de Hard Rock com a aposta per a la desestacionalització, així com també les activitats esportives a l’hivern (futbol, golf) que practiquen turistes europeus en unes instal·lacions esportives modèliques.

Granados diu que “Salou té molt a oferir i, en general, a tot el territori, tenim cultura, paisatge, medi ambient, Terres de l’Ebre i Barcelona”. El repte és “crear un paquet turístic entre sector privat i sector públic per començar a comercialitzar”.

Per la seva part, Josep Anton Ferré, rector de la URV, distingida com a Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, va dir que “la qualitat no és excel·lència, sino que és la millora contínua per tenir un pla cada any”.

La gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, va destacar la fidelització a nivell turístic que té la Costa Daurada i va fer referència a la sostenibilitat ambiental i econòmica. Altres temes que va apuntar van ser: turisme emergent d’Àsia i el Pacífic, intermediació on line, venda directa, gestió de la reputació, big data, plataformes digitals i turismefòbia.

Des del sector privat s’ha fet una aposta decidida per la desestacionalització a través de l’esport: golf, cicloturisme, tennis, el futbol i la nàutica.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web