Menu
RSS

Eradicar l’ocupació il·legal de la via pública, el gran repte del comerç de Salou

L’inspector de comerç de Salou, Emili Baldrich, conversa amb un dels botiguers del carrer Saragossa. L’inspector de comerç de Salou, Emili Baldrich, conversa amb un dels botiguers del carrer Saragossa.

Articles que sobrepassen l’espai comercial, productes penjats a les façanes dels edificis o a locals adjacents desocupats, taulells publicitaris a la via pública... Aquests són alguns dels problemes que arrossega des de fa anys el comerç de Salou i que han encès l’alarma dins de l’Ajuntament per tal de reconduir la imatge del comerç local. Dins d’aquesta estratègia, el consistori va incorporar el passat mes d’agost un inspector comercial que vetlla pel compliment de les ordenances municipals en matèria de comerç.

Aquesta figura la representa l’Emili Baldrich, que ha estat agent de la Policia Local de Salou durant 33 anys. Aquesta condició, a més d’aportar-li una gran experiència i coneixement de la idiosincràsia de la vila, el faculta per sancionar en cas de que sigui necessari. De fet, en els dos mesos que porta inspeccionant el comerç de Salou ha interposat cinc sancions. La multa és de 100 euros, 70 amb la reducció si es paga en el temps establert. “El més important és crear consciència i fer pedagogia, però és cert que si després de tres o quatre avisos no hi ha un canvi per part del comerciant, ha d’entendre que l’incompliment de les ordenances comporta una multa”, explica.

Una lesió al genoll el va apartar del patrullatge com a agent de la policia i ara, com a segona activitat dins del cos, l’Emili s’encarrega de dur a terme les inspeccions tant per al departament de Comerç com el d’Activitats i Serveis.

“Com fins ara no hi havia un control es produïa un efecte contagi i l’ocupació de la via pública era cada vegada més exagerada”, apunta l’inspector. Assegura que la resposta per part dels botiguers està sent molt bona i que poc a poc s’obtenen resultats. “Es tracta de que per senzilla que sigui, la botiga tingui bona imatge i que atregui la gent a que entri, i això no passa quan tens moltes andròmines exposades al carrer”.

En aquest sentit, una de les problemàtiques que s’estan trobant en algunes zones de Salou és el lloguer d’espais comuns als botiguers per part de comunitats de veïns. “Una pràctica totalment il·legal, tot i que es formalitzin contractes d’arrendament amb la comunitat”, recorda l’Emili. Dins de les seves inspeccions també ha detectat altres problemes que surten de la competència municipal, com ara de sanitat, i en aquests casos es deriva al departament oportú a través de la tècnica de Comerç, Montse Vendrell.

“El que pretenem és organitzar el comerç de Salou i donar una millor imatge”, sintetitza la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier. “El problema és que quan un comerç sobrepassa el límit de la via pública, el del costat ho fa una mica més, i el del costat... i al final és un problema. A més, no es poden penjar samarretes o articles de les façanes... Són petits detalls que fan que el comerç de Salou es vegi degradat”, explica.

La regidora fa un balanç “molt positiu” dels dos primers mesos de treball de l’inspector comercial. “Hem començat fa poc, però hem detectat molt bona voluntat per part dels comerços i realment ja es comença a notar la millora en molts carrers”, assegura. En aquest sentit, recorda que “és una qüestió de canviar la mentalitat d’alguns comerciants perquè facin les coses bé” i que aquesta és una tasca que s’ha de mantenir en el temps per assaborir els resultats.

Darrera modificació elDijous, 19 Octubre 2017 12:44

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web