Menu
RSS

unnamed

Un miler de places en cursos per a treballadors del turisme

Un miler de places en cursos per a treballadors del turisme

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ja ha engegat els cursos de formació d'aquest 2018, amb la previsió que un miler de persones puguin millorar les seves aptituds dins del sector. Les més de 700 empreses que integren la Federació, on hi treballen més de 20.000 persones, es podran beneficiar de les accions formatives.

Enguany s’impartiran una gran diversitat de cursos, com són, per exemple, els relacionats amb la cuina: cocteleria, cata i anàlisi sensorial del vi, buffets - l’hotel del segle XXI, manipulador d’aliments, operador bàsic de cuina, cuina de temporada, o alguns de molt innovadors com el de cuina japonesa i el de nitrogen aplicat a la cuina i postres de restaurant.

Tanmateix, no tots els serveis importants dels establiments d'allotjament estan relacionats amb la restauració i la cuina. Per això, aquest any també s'ha apostat per fer un nou curs sobre regidoria de pisos, un de community manager o d'altres com el de wedding & event planner, operador de piscines i legionel·la. A més, també hi haurà cursos d'idiomes, en especial d'alemany, francès i anglès.

Així mateix, s'han planificat masterclass que inclouran temàtiques innovadores com el “Show Cooking: l’art d’atendre cuinant”; una sessió per aprendre a “Generar noves idees per al buffet de l’hotel” i una per fer “Muntatges moderns per al buffet de l’hotel”. 

Des de la FEHT es marquen com a fita que la Costa Daurada es pugui diferenciar de la resta de destinacions pel servei professional de personal motivat i qualificat. Així, s'està treballant conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCT) amb un pla que permetrà conèixer l'estatus de formació dels professionals actuals, així com en un projecte per potenciar els diversos perfils, a través de formació continuada.

El president de la FEHT, Eduard Farriol, afirma que “tenim una planta d’allotjament que rep importants inversions any rere any, però això no ens serviria de res si als nostres establiments no hi treballés personal qualificat i motivat atenent, satisfactòriament, els clients que ens visiten. Tenim molt clar que les persones són la clau de l’èxit i que invertir en la seva formació i en millorar la seva motivació representa invertir en la qualitat del servei que volem oferir per satisfer i fidelitzar els nostres visitants".

D'altra banda, la FEHT ha signat, recentment, un conveni amb l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils per tal de difondre el Servei d’assessorament i reconeixement de l’experiència (SARE) entre els associats, així com la Formació Dual, que combina teoria i activitat productiva a l’empresa. El SARE va destinat a totes les persones que treballen al sector de l’hostaleria i turisme i afavoreix, directament, aquells que tenen molta experiència professional demostrable i voldrien acreditar-la mitjançant una certificació reglada. En aquest sentit, poden obtenir una titulació de Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) o d’un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Hostaleria i Turisme.

Ja s'ha realitzat la primera sessió informativa en la què hi van prendre part de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i la FEHT, amb l'assistència de més de 20 persones. Pròximament, es preveu organitzar una segona convocatòria per la qual ja hi ha llista d’espera.

Farriol destaca que "estem molt contents amb la rebuda que ha tingut del projecte del SARE; hi ha llista d'espera per poder informar a tots els professionals, la qual cosa demostra que la seva motivació per continuar aprenent, així com per obtenir la titulació corresponent és alta. Hi ha persones que porten tota la vida dedicada a l'hostaleria i es mereixen aquest reconeixement."

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web