Menu
RSS

unnamed

"A la xarxa té més repercusió el que diu un client que el que diu un comerç"

"A la xarxa té més repercusió el que diu un client que el que diu un comerç"

‘Emprendre més enllà del comerç tradicional’. Aquest és el lema del cicle formatiu especialitzat en màrqueting i comunicació 2.0 que organitza l’Ajuntament de Salou el proper mes d’abril pels comerços i pimes del municipi. El responsable del curs és Carles Mera, soci consultor de Vinexus, especialitzat en l’àmbit del màrqueting digital i el turisme.


Com veu el comerç de Salou?
Salou té una vida hiperactiva i té un comerç amb una gran dualitat. Un temporal d’estiu i l’altre, de qualitat i amb perspectives d’obrir tot l’any. Aquest últim, molts cops es veu eclipsat per una massa de comerç estacional. Per això, el comerç de qualitat ha de començar a crear una marca de qualitat per aportar valor al municipi i a la destinació.


Com ajuda a aquest objectiu internet?
Si una destinació es vol posicionar com una destinació shopping ha de tenir una presència. Hi ha d’haver elements atractius que li generin desig al turista, que abans de venir s’informa de tot per la xarxa.


Quin és el missatge primer que donarà als comerços?
El que se’ls ha de transmetre és que abans tenies una botiga física i tu esperaves allà als teus clients. Avui en dia, les normes de joc han canviat totalment. Una botiga ha de tenir presència física, però també digital. A partir d’aquí, s’ha de treballar i crear sempre des de la dualitat del món on-line i off-line.


Totes les botigues necessiten estar a internet?
La xarxa pot ser una gran eina a nivell global, però també local. De quina manera podem crear ofertes, fer accions que connectin amb el client que tenim al costat.


La manca de personal no és un problema?
S’han d’invertir les hores que s’està en una botiga en crear continguts, muntar activitats... per tal de tenir presència a la xarxa. S’ha de crear comunitat al voltant del teu comerç. L’altre pas és saber com vull tirar endavant la meva presència a la xarxa i pensar si ho puc fer sol.


Quines són les primeres passes per entrar al món 2.0?
Es donaran solucions, pautes i estratègies per dinamitzar la presència a la xarxa i que es pugui arribar als clients estacionals que té Salou. S’ha de fer de manera esglaonada. Se’ls donarà un full de ruta on hi ha 25 estratègies a seguir per tal de dinamitzar-los. La primera fase és sortir de l’egocentrisme, escoltar i crear una comunitat participativa.


Com ha de ser la relació en línia amb el client?
El client no sols és el rei, sinó que ho és tot perquè tot se centra al voltant d’ell. És qui compra, qui dóna opinions, qui et pot crucificar, et pot recomanar... Abans la comunicació era unidireccional, actualment amb l’aparició de les xarxes és bidireccional. Tindrà més repercussió el que digui un client que no el que nosaltres diguem.


És recomanable estar en fòrums de clients com ara TripAdvisor?
Han de saber què diu la xarxa d’ells a les comunitats especialitzades. A partir d’aquí haurem d’incidir, interactuar i dirigir les opinions cap a on nosaltres vulguem.


Seguirà un mètode learning by doing. Què vol dir?
El cicle dura vora un mes. Cada dia hi haurà una activitat per a que els propis botiguers vagin implementant al moment allò que han après. La clau és que tu ho aprens fent-ho.


La presència on-line implica renunciar a les formes tradicionals de promoció?
S’han de fer unes estratègies híbrides, tant en mitjans tradicionals com amb els nous. L’objectiu ha de ser dirigir a la gent cap a la teva web i no només cap al teu negoci.

Darrera modificació elDivendres, 23 Març 2018 12:57

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web