Menu
RSS

unnamed

Els hotelers creuen que els Jocs Mediterranis tindran poc impacte en el sector

Els hotelers creuen que els Jocs Mediterranis tindran poc impacte en el sector

Quan falta una setmana per a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, els hotelers creuen que l'impacte de l'esdeveniment en el sector no serà significatiu. A PortAventura, amb tres hotels que es configuren com a Vila Mediterrània, s'han reservat 1.500 habitacions per acollir els esportistes que participen en els Jocs, en què se n'han inscrit més de 3.600. 

A banda, s'han reservat un miler d'habitacions en un parell d'establiments de Salou que acolliran personal de l'organització, àrbitres o jutges. "S'esperava més arrossegament de públic", ha admès Sergio Ibarbuen, portaveu de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, que xifra l'ocupació relativa a l'esdeveniment en un 6% de les places disponibles a la zona, aproximadament. D'altra banda, els restauradors de les comarques tarragonines, encara sense reserves per les dates dels Jocs, estan a l'expectativa i esperen que el flux de visitants per l'esdeveniment, d'unes 5.000 persones segons els seus càlculs, permeti que els 10 dies d'estiu que ja són bons siguin "excel·lents".

Els esportistes s'allotjaran en tres establiments de PortAventura, que quedaran restringits només per a acollir-los a ells. Es tracta de l'hotel PortAventura, El Paso i Caribe. La resta, que representa poc més d'un 3% del total de places ofertes, fa que l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda no hagi pogut veure complertes les expectatives que preveien en visitants.

"Potser és l'únic que ha fallat i l'únic impacte negatiu", ha explicat el portaveu de l'agrupació que representa 86 hotels, que ha dit que podria ser que les expectatives del sector fossin "més afalagadores del que haurien de ser". Per tot plegat, quan s'hagi de fer el balanç de l'estiu, els Jocs no representaran un gruix d'ocupació important de la temporada, segons el sector.

Així, la crítica dels hotelers cap a l'organització se centra en la promoció que s'ha fet dels Jocs. Consideren que "s'hauria pogut treballar bastant més". Segons Ibarbuen, durant els darrers dies han comprovat com hi ha visitants –internacionals, però també de l'Estat espanyol- que no saben que s'estan a punt de celebrar els Jocs Mediterranis a Tarragona. "Estem en una situació magnífica i amb un potencial terrible i igual no hem aprofitat l'oportunitat que ens donaven", ha aventurat Ibarbuen, conscient, però, que aquest tipus d'esdeveniment no sol atreure un gran nombre de públic.

L'associació aprova que s'hagi optat per allotjar tots els atletes als establiments de Port Aventura. "Ha prevalgut la seguretat, i Port Aventura donava unes facilitats molt grans per la capacitat de control que permet", asseguren. Poder allotjar els esportistes en allotjaments de Salou, per exemple, hauria obligat els hotelers del municipi a tancar algunes zones, a més de tancar també turoperacions de temporada.

Per tot plegat, els hotelers creuen que l'ambient relatiu als esports no es notarà i que aquells que vinguin amb motiu dels Jocs "no cridaran l'atenció" en relació a l'operativa general de la Costa Daurada. Amb tot, no descarten que els atletes puguin allargar la seva estada i que, per Salou, es pugui veure alguna celebració durant la primera setmana de juliol.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web