Menu
RSS

unnamed

Les Jornades de la Galera, primera cita del calendari gastronòmic de Cambrils

Les Jornades de la Galera, primera cita del calendari gastronòmic de Cambrils

Les 15es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetaran de l’1 al 24 de febrer el calendari gastronòmic de Cambrils, que enguany recull nou campanyes dedicades a productes de proximitat. L’agenda del 2019 continuarà amb la carxofa, els fideus rossos, el vermut, les tapes, el calamar, el vi, l’oli nou i el romesco.

Les nou jornades que recull el calendari són fruit de la col·laboració público-privada entre l’Ajuntament, els restauradors i els productors per promocionar l’oferta gastronòmica des d’un punt de vista integral, incloent el sector primari (pesca i agricultura) i el sector de serveis. Les nou cites gastronòmiques són:

-       15es Jornades de la Galera: de l’1 al 24 de febrer

-       7es Encarxofa’t a Cambrils: del 8 al 24 de març

-       7es Jornades dels Fideus Rossos: del 3 al 19 de maig

-       2n Vermuting Cambrils: del 17 de maig al 2 de juny

-       8a Cambrils Mar de Tapes: del 7 al 16 de juny

-       5es Jornades del Calamar: del 27 de setembre al 13 d’octubre

-       10a Mostra del Vi i la Gastronomia “Cambrils Entrada al País del Vi”: de l’11 al 13 d’octubre

-       6es Jornades de l’Oli Nou: del 25 d’octubre al 10 de novembre

-       7es Jornades del Romesco: del 22 de novembre al 8 de desembre

Cal destacar que enguany només s'ha anunciat una de les dues edicions de la Mar de Tapes, la ruta de tapes pels bars i restaurants de Cambrils. Anteriorment es feia una a l'inici de l'estiu i l'altra a la tardor, però al 2018 ja es va suspendre l'edició de tardor per manca de participants.

El calendari en format paper, que ja es pot trobar als restaurants participants i a l’Oficina de Turisme, es repartirà a totes les fires on hi hagi presència de Cambrils. A més, es farà arribar a les 20 oficines espanyoles de turisme a Europa i els 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya que hi ha a diferents capitals d’Europa, Àsia i Amèrica.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han destacat durant la presentació del calendari que aquesta "és una eina més per seguir treballant en la desestacionalització del turisme i reforçar el posicionament de Cambrils com a capital gastronòmica de Cambrils".

La 15a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils se celebraran de l'1 al 24 de febrer amb la participació de 30 restaurants i un programa d’activitats per a tots els públics. La galera serà la protagonista dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners, les degustacions populars, els aparadors dels comerços i les visites a les instal·lacions de la Confraria.

A partir d’aquest divendres i fins el 24 de febrer, els 30 restaurants participants oferiran menús especials amb la galera com a ingredient principal amb una àmplia varietat de receptes, des de les més tradicionals a les més innovadores. Crema de galeres, arrossos de tota mena, saltat de galeres amb calçots, romesco de rap amb galeres i carxofes, bullabessa de galeres, marisc i algues; caneló de galera, fideus rossos amb galeres o galeres a la planxa són algunes de les propostes dels menús, que es poden consultar en aquest enllaç i que costen entre 19 i 49 euros.

D'altra banda, entre els actes populars, hi destaquen la fregida de galeres i calçots a la Cooperativa Agrícola (10 de febrer) i la Galerada Popular (17 de febrer). En paral·lel, també hi haurà demostracions de vela llatina i passejades amb llagut, activitats familiars, exposicions i visites guiades a les instal·lacions de la Confraria per conèixer l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja.

Com a novetats, el diumenge 3 de febrer, d’11 a 15 hores, hi haurà un vermut i maquillatge solidari de la Lliga contra el Càncer al Lounge Parc Cambrils del Parc del Pescador, i el 17 de febrer s’ha programat l’espectacle de clown familiar 'Peskaplàstic' per sensibilitzar sobre l’impacte dels plàstics i els residus al mar i la sobreexplotació de la pesca.

Com és habitual, l’Escola d’Hoteleria torna a participar en les jornades amb el concurs 'De la mar als fogons' per a joves cuiners. El proper 6 de febrer un grup de persones expertes seleccionarà les 8 receptes per participar al concurs. El 22 de febrer els i les semifinalistes hauran d’elaborar les seves propostes i exposar-les davant d’un jurat i es lliuraran els guardons.

Més enllà de la gastronomia, les Jornades de la Galera aniran acompanyades de la campanya 'Comerç amb bon gust'. Un centenar d'establiments de l’Associació Xarxa del Port s'ha sumat a la campanya i decoraran els seus aparadors amb les receptes guanyadores dels anteriors concursos per tal de donar a conèixer les múltiples aplicacions d’aquest crustaci a la cuina. Cal destacar que la majoria de comerços del barri obre també els diumenges per atendre els seus clients.

Darrera modificació elDilluns, 28 Gener 2019 20:36

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web