Menu
RSS

unnamed

Front comú dels agents econòmics tarragonins a favor de BCN World

Front comú dels agents econòmics tarragonins a favor de BCN World

Els principals agents econòmics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre pressionen perquè la construcció del projecte de BCN World tiri endavant.

Enmig del debat parlamentari sobre la modificació de la Llei de centres recreatius i turístics, les quatre cambres de comerç de la demarcació, les patronals tarragonines i ebrenques i el sindicat UGT han subscrit el manifest 'Volem BCN World' en què demanen als partits que deixin de banda el "tacticisme polític" i possibilitin el projecte. Aquest dimarts han reivindicat que "no es pot deixar escapar" BCN World perquè comportaria una inversió i una ocupació "de gran magnitud" en un territori que compta amb una taxa d'atur del 27%.

El manifest reivindica que la demarcació ha esdevingut una destinació turística "reconeguda internacionalment" i que el sector turístic s'ha convertit en la "força motriu" de l'economia local amb un impacte de 4.000 MEUR per exercici i un 18% del PIB. Els signants creuen que cal seguir fent créixer el model adaptant l'oferta a la demanda mundial. Segons el text, BCN World brinda "una ocasió única i irrepetible" per consolidar el territori com a destinació turística mundial d'alta qualitat.

"BCN World comportarà un abans i un després en el model desenvolupament econòmic i és una oportunitat que no podem deixar perdre", ha manifestat el president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló, aquest dimarts a prop del futur complex previst a Vila-seca i Salou i a tocar de PortAventura en un acte que ha servit per escenificar la unitat d'aquest 'lobby' econòmic del territori.

Els signants troben BCN World compatible i complementari amb la indústria, les empreses i el comerç del territori, "com ha demostrat i segueix demostrant Port Aventura". Consideren que la cerca de sinergies serà beneficiosa i afirmen que la previsió de rebre 10 milions de turistes l'any suposarà un revulsiu pel territori. A més, estan convençuts que els dubtes i els recels al projecte "ajudaran a millorar-lo i a fer-lo més sòlid". Per aquest motiu, demanen al Parlament i als partits que actuïn amb "responsabilitat" i que la modificació de llei sigui "satisfactòria" per acollir el projecte.

El president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló, ha afirmat que a dia d'avui veuen "perillar" el projecte per les "lluites tàctiques" dels partits polítics. "No caldria estar donant suport a una cosa que és òbvia per l'oportunitat que representa, però entenem que està en una fase delicada", ha subratllat.

Abelló ha recordat que la de Tarragona és la demarcació catalana amb més atur, un 27% d'aturats i 113.000 persones sense feina. "Això és insostenible i l'única manera de tirar endavant és facilitar i impulsar iniciatives que aportin economia", ha reblat. Per aquest motiu, ha considerat que seria "imperdonable" que el projecte no pogués materialitzar-se per "qüestions ridícules".

Els agents econòmics del territori consideren que la implicació directa de PortAventura n'és "el millor aval" i recorden que amb una inversió de 4.700 MEUR, BCN World suposarà la contractació de 17.000 treballadors en la fase de construcció i de 30.000 quan estigui en funcionament. "En la difícil conjuntura econòmica, esdevé extraordinàriament important poder acollir un projecte d'aquesta envergadura", sostenen.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT a Tarragona, Jordi Salvador, ha justificat la necessitat de BCN World per la creació d'ocupació. "Quan miri a la cara a un aturat podré dir-li que vam fer tot el possible per portar el projecte", ha reflexionat. Segons el dirigent sindical, "la gent necessita treballar i per cada lloc de treball creat se'n generaran cinc d'indirectes".

Salvador ha assegurat que també lluitaran perquè la legislació afavoreixi més als treballadors i per obtenir els millors convenis. "Per poder haver-hi convenis hi ha d'haver treball i projecte", ha insistit. El secretari tarragoní de la UGT ha admès que el de BCN World "no és el model productiu pel qual apostaríem", però ha assegurat que "és el què tenim i no el podem deixar escapar".

Sobre la rebaixa fiscal als impostos addicionals sobre el joc, que CiU planteja que passi del 55 al 10%, Salvador ha opinat que aquesta qüestió es compensaria amb la "taxa turística". "Si un projecte porta una inversió, trenca la temporalitat, aporta feina, hem de veure si compensa o no, i els nostres càlculs apunten que sí", ha conclòs.

El manifest l'han signat el president de l'AECE, Emilio Castellà; el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà; el president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló; el president de la Cambra de Tortosa, José Luis Mora; el president de la Cambra de Valls, Marcel·lí Morera; el president de la Cepta, Josep Antoni Belmonte; el president de Pimec Tarragona, Joaquim Sendra; el secretari general d'UGT a Tarragona, Jordi Salvador, i el secretari general d'UGT a les Terres de l'Ebre, Wilfredo Miró.

Darrera modificació elDimarts, 18 Març 2014 18:13

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web