Menu
RSS

L'hotel Blaumar de Salou, exemple de sostenibilitat ambiental

Joaquim Díaz, director de Blaumar, i Nuria Varela, directora de Qualitat i Medi Ambient del Grup Reside, amb la distinció de plata atorgada per la Generalitat. Joaquim Díaz, director de Blaumar, i Nuria Varela, directora de Qualitat i Medi Ambient del Grup Reside, amb la distinció de plata atorgada per la Generalitat.

L’Hotel Blaumar de Salou és un dels establiments pioners a Catalunya que vetlla per la sostenibilitat en el turisme.

La seva sensibilitat i preocupació pels temes mediambientals va fer que a l’any 2000 implantés un sistema de gestió basat en el reglament europeu de seguiment voluntari, EMAS, que li ha permès, fins a data d’avui, obtenir diversos reconeixements, tant de la Generalitat de Catalunya com també de l’Administració local, que han premiat la seva política pel que fa al tractament de residus i estalvi dels recursos energètics.

El passat 19 de maig, el director general del Grupo Reside Hostelería, Vicenç Martí, al qual pertany l’Hotel Blaumar, i la directora de Qualitat i Medi Ambient del mateix grup, Nuria Varela, assistien a Barcelona a la recollida del certificat de plata (Silver Recognition for 10 years of continuous EMAS registration) de mans de la directora de qualitat ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, M. Assumpta Farran, per la seva llarga trajectòria a nivell de sostenibilitat ambiental. 

Nuria Varela explica que “quan vam començar, el primer que vam fer fou una diagnosi de la nostra activitat per detectar quins eren els impactes al medi. A partir d’aquí, vam decidir les accions de millora i de protecció que volíem implantar dins del nostre establiment”.

Després d’aquesta primera diagnosi es va veure que els principals impactes se situaven en els consums energètics i d’aigua, així com en la generació de residus domèstics, perquè, en definitiva, “un hotel és com una casa gran. Els residus que generem són els que podria originar qualsevol família: orgànics, paper, cartró, plàstics, envasos i també l’impacte acústic, ja que, en aquest cas, som un establiment hoteler dins d’un municipi, en ple nucli urbà, amb una animació exterior que pot provocar molèsties als veïns”.

El sistema de gestió ambiental “obliga a controlar contínuament aquests tres impactes”. A més, cada any, l’Hotel Blaumar, dins del seu pla de gestió d’inversions segueix un programa d’objectius mediambientals per millorar els consums energètics i d’aigua. L’any passat, per exemple, es van fer obres a tots els banys de l’hotel, amb canvis substancials que incloïen instal·lació de leds i també col·locació de cisterna de doble descàrrega als inodors, però amb la meitat de capacitat que les anteriors. Així mateix, es van canviar les banyeres per plats de dutxa. 

L’establiment ja ha modificat tota la il·luminació de les zones nobles de l’hotel i dels passadissos i plantes, posant bombetes led, que consumeixen fins a 20 vegades menys energia que una d’incandescent i tenen una vida útil fins a 50 vegades més llarga que una làmpada normal. 

Actualment, dins del pla de gestió d’inversions i del programa d’objectius en la millora de la sostenibilitat de l’hotel es contempla la sensibilització dels treballadors perquè agafin consciència mediambiental i, sobretot, dels clients.

Vicenç Martí reinvindica a l’Administració catalana i als governs “una bonificació econòmica i menys impostos pels establiments que són respectuosos amb el medi ambient, que no contaminen i que optimitzen els recursos”.

Darrera modificació elDivendres, 12 Juny 2015 13:40

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web