Menu
RSS

unnamed

Curar el cos i harmonitzar la ment, eixos del Centre Aïna (Vilafortuny)

Yolanda Aysa, psicòloga i terapeuta familiar. Yolanda Aysa, psicòloga i terapeuta familiar.

Aïna Salut i Benestar és un Centre de Salut multidisciplinar que pretén ajudar a mantenir i a recuperar la salut de cos i ànima. Per aconseguir aquest objectiu, sabem que tant a la infermetat com a la salut, s’hi arriba per diferents camins: físic, emocional, psíquic, social i espiritual. Concretament, parlem de donar eines i recursos per curar el cos, harmonitzar les emocions, aquietar la ment (psique) i despertar la consciència, per tal d’ampliar els nostres recursos interns i poder viure de manera més satisfactòria.

Per dur a terme aquesta missió el centre ofereix diferents disciplines impartides per tretze experts professionals caracteritzats per la seva vocació d’ajuda i acompanyament.

Quant a les disciplines que ofereix el centre en aquest moment, podem parlar de la Medicina Holística, dins de la qual es compta amb un modern sistema de diagnosi (BioScan GSR) que pot revisar 39 paràmetres i donar 245 dades del funcionament dels òrgans de forma ràpida i econòmica. 

Dins de les tècniques mèdiques amb les què compta el centre cal destacar la Homeopatia, que ajuda a extraure la força vital de l’organisme perduda en la malaltia; l’Acupuntura que ajuda a desbloquejar tensions a nivells molt profunds (físic i energètic); i la Dietètica, que corregeix desequilibris nutricionals. Així com diverses tècniques manuals com el Quiromassatge, la Posturologia, que ens ajuden a corregir la postura corporal; i, a partir del juny, la Fisioteràpia, que ens permet descontracturar i relaxar les tensions corporals i/o rehabilitar algunes lesions que poden produir dolor i/o mal funcionament d’alguns òrgans vitals.

Aïna Salut i BenestarEl Centre Aïna també ofereix les sessions de Psicoteràpia, que inclouen tres sistemes o tècniques: cognitiva, sistèmica i gestàltica, que es poden utilitzar en funció del cas i del tipus de sessions. Poden ser:  individual, de parella, familiar i grupal. L’objectiu de la Psicoteràpia és donar eines i recursos per poder harmonitzar les emocions, gestionar els pensaments i ampliar la consciència per entrenar la ment a trobar la millor manera d’afrontar situacions vitals problemàtiques amb més força i coratge, i per poder gaudir dels moments quotidians amb més serenitat i plenitud.

Pel que fa als més petits i els seus pares el centre ofereix els serveis de Psicopedagogia, Reforç escolar i Logopèdia que els ajudaran a afrontar problemes d’aprenentatge, com poden ser TDHA, dislèxia i quequeig, entre d’altres, amb el suport emocional que els hi cal.

Fins ara, les tècniques esmentades estarien més enfocades a intervenir en moments de desequilibri/infermetat per recuperar la salut perduda, a diferència d’aquelles amb un caràcter més preventiu i que tenen com a principal objectiu mantenir la salut, com podrien ser les activitats grupals: Pilates, Hatha ioga, Kundalini ioga, Tai-txi, Dansa Oriental i  Mindfulness que, en general, ajuden a tonificar i flexibilitzar  músculs i òrgans corporals i mitjançant  la respiració, equilibrar les energies, aquietar la ment i les emocions, per poder viure més la vida i no tant patir-la. 

Els de Cuina Energètica que, de manera molt pràctica i divertida, ensenyen a triar i a cuinar els aliments mes adients per tenir la màxima energia i, d’aquesta manera, una bona qualitat de vida. Els tallers de Reeducació Visual, per curar de forma natural els trastorns de la visió com ara la presbícia, la miopia... i canviar la nostra mirada a la vida. Els tallers/xerrades de Creixement Personal i de Salut Integral que ajuden a trobar recursos per viure mes satisfets;  els tallers per a mares/pares, per tal que pugin ajudar els seus fills a créixer i a desenvolupar-se de la millor manera perquè siguin el més feliços i autònoms possible. 

Cal afegir que, tot i ser un centre privat, atès el caire vocacional, social i pedagògic com a Centre i Escola de Salut, moltes de les xerrades proposades pels professionals són gratuïtes.

Aïna també ofereix la possibilitat de provar una classe de forma gratuïta perquè abans de formalitzar la inscripció la persona interessada pugui experimentar si és allò que busca i necessita.

 Per dur a terme aquesta missió el centre disposa d’ instal·lacions i recursos adients en els més de 300mts de local i 400mts de terrassa, situat en un entorn natural, lluminós i acollidor al número 22 del carrer Castell de Tona, a Vilafortuny.

Darrera modificació elDilluns, 14 Març 2016 19:26

Informació addicional

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web