Menu
RSS

unnamed

‘No parlem de política, volem que la gent balli i s’ho passi bé’

‘No parlem de política, volem que la gent balli i s’ho passi bé’

Papagayo neix a Cambrils l’estiu de 2010. Un any després enregistren la seva primera maqueta i el 2013 publiquen el seu àlbum debut, ‘Origen’.

Aquest dimecres van estrenar el seu nou single, ‘Grítale’, i el 19 de febrer veurà la llum el seu segon treball, ‘Wairuä’. Després de la reestructuració que va patir el grup l’any passat, Papagayo són Genís Piqué (veu), Pau Fortuny (teclat), August Villamayor (bateria), Ferran Fortuny (baix), Rafa Rubio (guitarra), Guillem Bas (saxo), Ferran Capella (trompeta) i Miquel Marchena (percussió). Tots ells tenen entre 17 i 23 anys. 

Què vol dir Wairuä?

En aquest disc hem buscat que la música tingués un punt salvatge, amb molta percussió, sons d’animals... Ens va agradar la relació que vam aconseguir amb la música africana i vam buscar una paraula en maorí que sintetitzés l’essència del disc, wairuä, que vol dir ànima.

Com ha madurat el vostre so des del primer disc?

El canvi més bèstia ha sigut el de la formació, amb cinc components nous i una nova veu. Tampoc hi ha hagut un trencament radical, però el grup ha evolucionat. Ens hem mantingut fidels  al so de mestissatge, però tenint molt clar quin tipus de ritme i quina sonoritat volíem a cada composició. El resultat són deu cançons molt diferents però alhora un disc molt compacte.

També heu conservat a Charlart58 de productor.

Hem seguit amb ell però hem canviat la manera de treballar. L’altre disc el vam fer a Cambrils en uns pocs dies. Aquest cop portem treballant des de l’octubre. Vam estar dos mesos tancats a l’estudi La Panchita de Barcelona fent proves i polint cada cançó d’una en una fins tenir el resultat perfecte.

Definiu les vostres lletres com de temàtica eminentment sentimental.

El que volem dir és que no parlem de política. Cap de nosaltres estem involucrats en moviments socials i seria molt agosarat fer cançons d’aquest tipus. Els nostres temes parlen de coses que ens passen el dia a dia, com som nosaltres.

Però sense deixar de banda els missatges positius.

D’això es tracta, de fer música per passar-ho bé i transmetre un missatge optimista i alegre al món, que la gent balli i passi una bona estona amb les nostres cançons.

Després de gairebé cinc anys de trajectòria, amb quin moment et quedes?

És molt gratificant anar a tocar a algun poble petit perdut a la muntanya i veure com tothom s’hi bolca i ho dóna tot al concert, encara que no t’hagi sentit mai. Però si ens hem de quedar amb un moment, seria aquest passat estiu al Festour a Cambrils davant de 7.000 persones. Va ser increïble. 

Al nou single que heu estrenat aquesta setmana, ‘Grítale al Sol’, compteu amb la col·laboració de Txarango.

Abans del Festour ja els hi anàvem al darrere i quan vam coincidir a Cambrils vam estar parlant-ho i s’hi van apuntar. Ells van enregistrar la seva part i ens la van enviar, però va ser tot a última hora i ja gairebé pensàvem que no seria possible.

Heu finançat una part del disc a través del micromecenatge.

Necessitàvem 1600 euros per fer la masterització del disc i produir còpies físiques i vam pensar que seria una bona forma d’aconseguir els diners. Al final ens va ajudar una cinquantena de persones. Sense la seva aportació no hauria sigut possible. 

Amb el primer disc vau arribar a les 2000 descàrregues al vostre web i ara opteu per la mateixa fórmula.

Teníem claríssim que penjaríem el treball perquè la gent se’l pugui descarregar gratis. En els temps que corren és molt difícil vendre discos sense una gran plataforma darrera. La nostra prioritat és que la gent ens escolti i si els deixem fer-ho gratis és una bona manera de donar-nos a conèixer. 

Quan podrem sentir les cançons en directe?

De moment tenim tancat el 20 de febrer a La Farinera, a Barcelona, i el 7 de març a Lo Submarino de Reus. Estem mirant de fer coses a Cambrils, ja tenim ganes de tornar a tocar a casa.

Darrera modificació elDivendres, 13 Febrer 2015 00:13

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web