Menu
RSS

unnamed

La mítica banda catalana de rock 'Sopa de Cabra' torna a Cambrils per promocionar el nou disc i el concert que oferiran al municipi

La mítica banda catalana de rock 'Sopa de Cabra' torna a Cambrils per promocionar el nou disc i el concert que oferiran al municipi
Quinze anys després d’enregistrar ‘Plou i fa sol’, Sopa de Cabra ha tornat a reunir-se aquest 2015 amb la seva formació original per gravar un nou disc que veurà la llum aquesta tardor. Per anar obrint boca han preparat la gira ‘3, 2, 1...’ amb tres únics concerts. El 7 d’agost seran els protagonistes del Festival Internacional de Música de Cambrils.

Hem hagut d’esperar quatre anys més per veure-us junts després de la gira pels 25 anys.

Gerard Quintana: Les coses de la vida a vegades es decideixen per les petites coses i tornem ara que en Josep Thió (guitarrista del grup) ha acabat la carrera d’arquitectura.

Tothom es pensava que aquell era el moment del retorn.

GQ: El 2011 vam estar d’acord de fer un sol concert de celebració. Aquest concert després es va convertir en molts més i cada ampliació de la gira era un mes de debat. Vam aturar, tot i la pressió de la gent, i ens vam fer el propòsit que quan tornéssim als escenaris ho faríem amb noves cançons.

Com va ser aquell moment a la teulada de la vostra Girona presentant la gira?

GQ: Hi havia l’opció de fer una roda de premsa, que és el més avorrit del món, o fer una acció més gran. Tampoc teníem res a explicar, més enllà que volíem continuar fent música. Es va convertir en un dia molt especial en un lloc emblemàtic per a tots nosaltres.

Dissabte passat vau estrenar la gira ‘3, 2, 1...’ a la Porta Ferrada.

GQ: Un cop més va estar per sobre de les nostres expectatives, com va passar al 2011. L’aparença d’apoteosi i tots els comentaris que vam rebre...

La gent tenia moltes ganes de Sopa.

Francesc Cuco: Encara tenim temps a sorprendre’ns nosaltres mateixos de la reacció de la gent. Som un grup de cançons molt emblemàtiques i el públic les fa seves. Al final no és un concert de Sopa de Cabra, és un concert de la gent. 

A més, teniu la capacitat d’atraure gent de totes les generacions.

FC: Quan la gent fa les cançons seves les inculca als seus fills. Les nostres formen part de la vida de la gent, de la seva quotidianitat. L’altre dia venien a veure’ns famílies amb quatre generacions senceres.

També va ser l’oportunitat de presentar alguns dels temes nous.

FC: De fet són cançons que encara no estan acabades de gravar i que potser després al disc són una mica diferents.

GQ: És una oportunitat de contrastar amb milers de persones allò que estàs fent. Les cançons passen un tamís que difícilment el tens quan et passes mesos tancat en un estudi.

Porteu una posada en escena molt ambiciosa.

FC: És el concert desitjat per tots nosaltres durant molts anys, portar una producció com cal. Molts anys hem estat tocant en festes a qualsevol lloc. Arriba un punt en què la música ja no és cultura, és només festa.

GQ: Està bé que ocupi aquest espai també, pero que això no anul·li els altres. L’any passat la contractació de música en els circuits culturals va caure un 60%. És una brutalitat. 

No és un bon moment per la música catalana?

GQ: La música té molt bona salut a casa nostra. Hi ha músics extraordinaris, propostes d’una gran diversitat, gent que sap connectar amb el públic i que exigeix el màxim... Tot això hi és, però si el panorama el fem cada cop més estret i només som receptors ens convertirem en una mena de colònia o lloc d’esbarjo amb només gent de fora.

Trobeu que això ha anat a pitjor amb els anys?

GQ: I tant! Hem anat molt enrere i sembla que les propostes d’aquí hagin de jugar a una segona lliga. Nosaltres teníem ganes de fer un concert com els que poden fer els artistes que fan gires internacionals i demostrar que des d’aquí també es poden fer les coses amb el major nivell de qualitat. 

I aquesta gran producció, només per tres concerts o girareu amb el nou disc?

Cuco- Hem de fer una repensada. Per portar aquesta producció necessites concerts de gran format, amb 5.000 persones, i Catalunya és un país molt petit.

Per què vau escollir Cambrils per un dels tres únics concerts?

GQ- Comencem una altra etapa. Fa 15 anys que no gravem un disc en un estudi i per entrar a gravar hem de ser una banda i ens hem de posar sobre un escenari i tocar. Tornem on vam començar, amb tres concerts a la costa, al costat del mar.

No són llocs nous per vosaltres.

Són llocs on vam tocar als nostres inicis. A Cambrils som molt conscients del concert que vam fer al passeig, que vam haver d’interrompre per pluja. Després el vam reprendre i les onades ens esquitxaven al darrere.

Heu dit que amb el nou disc us voleu llençar al buit.

GQ: De sobte estàs treballant amb 10 o 11 cançons que són unes desconegudes i que hauran de conviure amb unes altres que formen part de tothom. Això és un salt al buit. Penses en altres bandes que tenen molts anys de recorregut, com ara els Rolling Stones, que no són de fer nous discos perquè queden eclipsats pels seus clàssics. 

Us fa por caure en això?

GQ- Ho vivim amb entusiasme, no estem cagats ni ens posem les mans al cap. Als Sopa sempre ens ha mogut el repte. En qualsevol etapa del grup, si no hi havia repte la banda no anava bé. Ens mou l’impossible i ara l’impossible és fer el nostre millor disc.

Darrera modificació elDivendres, 24 Juliol 2015 11:48

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web