Menu
RSS

unnamed

Mossèn Joan Maria, rector nou a l’Església de Sant Pere

Mossèn Joan Maria, rector nou a l’Església de Sant Pere

La seva veu, greu, retrona mentre pronuncia les paraules de l’Evangeli a l’Església Parroquial de Sant Pere de Cambrils. És un dia laborable, però el temple és força ple de feligresos que s’han trobat per pregar en una Eucaristia celebrada per l’ànima d’un difunt traspassat recentment.

Mossèn Joan Maria és un home de bé. Va néixer l’any 1954 al Milà i ha viscut i viu, actualment, a La Masó, ambdues viles situades a la comarca de l’Alt Camp.

Explica que l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, l’ha nomenat, recentment, rector de la Parròquia de Sant Pere de Cambrils. 

Banús argumenta que fa anys ja havia tingut l’oportunitat de conèixer la població perquè mossèn Daniel Barenys “m’hi va fer venir a tocar l’orgue a les misses, durant l’estiu”. Posteriorment, va tornar a trepitjar sòl cambrilenc en substitució de mossèn Joan Grifoll, que va emmalaltir, també, durant els mesos de la canícula. D’aquella època en recorda una senzilla anècdota: no hi havia campanar a l’església...

Així doncs, el sacerdot mossèn Joan Maria es troba a Cambrils des de fa molt poc temps, concretament, des del 29 de juny. I, per això, encara està en fase de coneixement dels voluntaris de Càritas, dels monitors de catequesi, dels confrares, dels Escoltes i de tota la gent que treballa silenciosament perquè l’església funcioni com Déu mana. Persones, ja, d’una certa edat, això sí, encara que també n’hi ha algunes de més joves que s’encarreguen de la catequesi. “Poc a poc coneixo la comunitat parroquial; anem trobant-nos i preparem el curs que ve”, assenyala Banús.

La missió que té ara mossèn Joan Maria és la d’ajudar els cristians de Cambrils i d’anunciar-los l’Evangeli. “Que la gent pugui tenir aquests moments de celebració, d’acció de gràcies, de pregària, de conèixer la fe i la caritat; el servei i l’acolliment als altres, essent servidors, en comunitat”, argumenta, ja que “una persona sola no se’n pot sortir”.

Mossèn Joan Maria afirma que “la fe és un regal que un ha de descobrir i intentar viure en ella, i això sempre és un aprenentatge”. Així mateix, “aquesta mateixa fe demana ser coneguda, celebrada, viscuda, feta pregària, compàrtida i anunciada”, segons una premisa del directori de Catequètica. I “complementant-nos, ens podem ajudar mútuament”, assenyala.

La trajectòria de mossèn Joan Maria com a capellà inclou el seu pas per la Parròquia de Sant Salvador de Tarragona (1998), Vilallonga (2005) i El Rourell (2008). Abans, però, havia estat per terres de Lleida, Vinaixa, Fulleda, Vilosell i Tarrés (1989).

El van ordenar sacerdot l’any 1982 a l’església Prioral de Sant Pere de Reus, i quatre anys més tard l’enviaven a Roma a estudiar. El 1986 fou vicari a Vila-seca.

Darrera modificació elDimarts, 01 Setembre 2015 19:32

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web