Menu
RSS

unnamed

Xavier Pérez Esquerdo, de Cal Núñez de Cambrils, pregoner de la Festa Major del Camí

Xavier Pérez Esquerdo va néixer fa 39 anys a Barcelona. És casat i té dos fills. Xavier Pérez Esquerdo va néixer fa 39 anys a Barcelona. És casat i té dos fills.

Periodista amb empenta, professional polifacètic, curiós per naturalesa, pare de família, amant dels animals i d’arrels cambrilenques. Algú endevina qui hi ha darrera d’aquestes característiques? Va néixer a Barcelona fa 39 anys i és casat, amb dos fills: l’Arnau (9) i la Martina (7).

Quatre pinzellades ràpides per fer un petit esbós del retrat del Xavier Pérez Esquerdo, flamant pregoner que enguany l’Ajuntament de Cambrils ha triat per donar el tret de sortida a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

El Xavier, de Cal Núñez, família de molt de renom a la localitat, no és, tanmateix, cambrilenc de soca-rel, però poc li falta. Tot i que va néixer a Barcelona, el seu pare, el Jaume, i la seva mare, l’Emília, es van conèixer a la vila marinera, a Can Gatell, concretament, i els seus avis tenen casa al carrer de la Creu.

Referint-nos al seu arbre genealògic, els seus besavis paterns, el Josep Pérez Florença i la Pilar Malla Garreta, eren de Cambrils; i el seu avi matern, el José Esquerdo Ferrer, era l’enginyer de l’electra que va posar la llum al poble. Tenia molta amistat amb el Sirvent dels gelats i era un gran aficionat a la pesca.

El periodista explica, amb orgull, que fou engendrat a Cambrils, on viatja els caps de semana que no va a l’Empordà, d’on és la seva muller.

D’anècdotes per explicar en té moltes i la seva manera particular d’enraonar, àgil i amb un èmfasi molt marcat, capta de seguida l’atenció de l’oient.

Desprèn una energia vibrant i porta una agenda farcida de feina fins dalt. Al matí, fa ràdio al programa La segona hora, de RAC 1; i a la tarda, televisió en directe a 8TV, al programa El Trencadís, de Sandra Barneda.

A més, el Xavier és un comunicador amb nous projectes professionals que descriu amb il·lusió i passió. Duu una motxilla plena de reptes que de ben segur que veuran la llum ben aviat. 

Diu: “Treballo molt vinculat amb La Fábrica de la Tele, i, des de fa 8 o 9 anys, estic amb el Toni Soler, amb Minoria Absoluta”, coneguda productora de ràdio i televisió, i responsable dels programes Polònia i Crackòvia a TV3, i també de La segona hora. 

Actualment, el Xavier prepara un nou programa, que s’estrenarà en poc temps i que s’anomena Vaya pintas. El format és una mena de joc que anirà per tota Espanya i que es farà en castellà. Naixerà de la productora Minoría Absoluta. De moment, “ja s’han enregistrat uns quants programes”, apunta el barceloní.

D’altra banda, pel que fa al pregó que pronunciarà el periodista aquest vespre a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 20h., cal dir que durarà entre 20 i 30 minuts i es dividirà en tres parts. A la primera, desgranarà la seva vinculació amb Cambrils, tant des del punt de vista personal com familiar.

La segona part esdevindrà un recorregut pels llocs més emblemàtics de la vila. I a la tercera i última parlarà de les activitats que es faran per la Festa Major de Cambrils.

El Xavier Pérez Esquerdo s’autodefineix a les xarxes socials com “catòlic, apostòlic, romà, practicant i autònom”. A més, reconeix que el motiu pel qual va escollir el periodisme és perquè és molt curiós. “Sóc molt portera”, diu, metafòricament, i “això ha estat una excusa ideal per dedicar-me al periodisme”.

Va llicenciar-se en Comunicació Audiovisual a la Ramon Llull i recorda que “el primer micròfon que em vaig menjar va ser a Ràdio Cambrils”.

Darrera modificació elDivendres, 04 Setembre 2015 16:51

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web