Menu
RSS

El cambrilenc Danny Horta Darrington busca projecció en el bàsquet anglès

El cambrilenc Danny Horta Darrington busca projecció en el bàsquet anglès

Fa un any i mig, el cambrilenc Danny Horta Darrington va decidir marxar a l’aventura perseguint el seu somni de fer carrera dins del món del bàsquet. Amb només 17 anys va volar de Cambrils a la ciutat anglesa de Newcastle gràcies a una beca esportiva.

Allà, estudia en un institut anglès i juga en l’equip del centre, el Tynemet Titans, i en el Team Northumbria, que milita a la segona lliga masculina del país, la Divisió 1EBL (English Basketball League). En Danny fa 1,92 metres i juga de base o escorta.
“Vaig venir perquè aquí puc competir a un alt nivell i compaginar l’esport amb els meus estudis”, explica, “i també perquè sabia que podia millorar molt amb el meu entrenador, Marc. No ha parat d’ajudar-me i he millorat molt gràcies a ell” , comenta. La temporada passada va jugar al filial del Newcastle Eagles i va entrenar constantment amb el primer equip, de la primera divisió britànica de bàquet (British Basketball League). L’estil de vida d’en Danny ha fet un gir de 180 graus en els darrers mesos. Els seus avis materns són de Manchester i s’han traslladat amb ell a Newcastle. “He après a ser més independent, encara que els meus avis m’ajuden moltíssim. Sempre que puc passo temps amb ells o surto amb els amics. Però en general, la meva vida aquí es basa en entrenar, jugar, estudiar i dormir, ja que estic en dos equips i tots dos entrenen quatre dies a la setmana. Cada dia entreno unes quatre hores”, explica. Danny Horta assegura que li encanta Newcastle, encara que li costa acostumar-se al fred. És canari i ha viscut des de petit a Cambrils. “No m’imaginava que podria arribar a passar tant de fred”, assegura. “La vida és diferent, però no em va costar molt adaptar-me ja que l’anglès es la meva llengua materna i la gent és molt simpàtica. Aquí he fet amics de per vida” afegeix. Pel que fa als seus plans de futur, l’esportista cambrilenc s’ha marcat la meta d’aconseguir una beca esportiva per poder jugar als Estats Units la propera temporada. “De moment està en procés, pero si decideixo seguir a Anglaterra serà per jugar al primer equip amb el meu entrenador”. Pel que fa a tornar a casa, Danny assenyala que “no crec que torni a viure allà, encara que sí tornaré a veure a la família i als amics aquest estiu o quan pugui. Se’ls troba a faltar”.

Darrera modificació elDijous, 30 Gener 2014 18:23

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web