Menu
RSS

‘Estem estudiant si són il·legals les cartes que ha enviat Poblet’

Hugo Gimeno ha estat escollit com a nou primer secretari de l’agrupació del PSC a Vila-seca. Hugo Gimeno ha estat escollit com a nou primer secretari de l’agrupació del PSC a Vila-seca.

El gestor cultural Hugo Gimeno, de 36 anys, ha estat escollit com a nou primer secretari de l’agrupació del PSC a Vila-seca. No serà, no obstant, candidat a l’alcaldia. El partit no ha volgut desvetllar encara el nom de cap candidatura. En cas d’haver-hi més d’una, el proper mes celebraran eleccions primàries.

 Prometeu una etapa de canvi a Vila-seca.

Creiem que representem la Vila-seca real. Som gent jove, tots els membres de l’executiva menys dos tenim menys de 40 anys. Som tots vila-secans però de diferents orígens. Farem activitats per obrir-nos als ciutadans i posar-nos a la seva disposició.

 Com valores el paper que té el PSC a l’oposició?

És una tasca difícil tenint en compte la forma que té de governar l’equip de govern, amb una aclaparadora i legítima majoria absoluta. Als plens municipals no hi ha intervencions perquè pràcticament tot s’aprova per junta de govern i comissions. El debat és quasi inexistent. 

 Aquesta legislatura ha estat marcada per la imputació de l’alcalde.

No entrarem a valorar la feina del jutge. El que no ens sembla correcte són les dues cartes que va enviar als veïns. El nostre equip jurídic està valorant si pot ser il·legal. El que sí està clar és que és molt poc ètic que s’utilitzin uns béns públics i tota la maquinària de l’Ajuntament per fer dues cartes que són de l’àmbit privat.

 Una de les partides més importants del pressupost municipal s’ha destinat a formació i ocupació. 

L’atur és un dels grans problemes que té Vila-seca. Nosaltres probablement buscariem altres fòrmules. S’haurien de diversificar més els plans d’ocupació, comptar amb la indústria i trobar noves fòrmules d’incentivar l’ocupació tenint en compte a la petita botiga, per exemple. 

 A nivel d’inversions, destaca la reforma milionària del Castell, una qüestió que també portàveu al vostre programa al 2011. 

La forma d’invertir és una qüestió de prioritats i ells han prioritzat això. El que sí tenim  és una proposta molt clara de què fer al Castell un cop reformat: un parc temàtic cultural com una nova forma d’economia i que podria revitalitzar el turisme. 

 Quines altres iniciatives proposeu per revitalitzar el turisme?

S’ha d’engegar un Pla d’acció turístic obert a la societat de Vila-seca a través d’agents turístics. Cal obrir un debat sobre quin model turístic volem. S’haurien d’explorar noves formes, com el turisme gastronòmic, de costums, d’esdeveniments...

 I on deixem BCN World?

El que es busca amb BCN World no és un turisme de joc, sinó un turisme de congressos on una de les opcions que tindran els visitants és el joc, però que també pot servir per fomentar el turisme cultural i patrimonial. 

 Llavors és BCN World la solució per acabar amb l’atur?

És una opció, la més tangible. Però el que s’ha de fer és buscar altres opcions. Fomentar l’arribada de noves empreses al Polígon Alba, fer-lo un pol d’atracció per sectors en desenvolupament, com les noves tecnologies.

 El debat sobiranista ha deixat bastant tocat al partit a Catalunya. 

S’ha de trobar un canvi i una millora en les relacions Catalunya-Espanya, però jo dono més importància a que Catalunya tingui uns serveis públics de qualitat dins o fora d’Espanya.

 Si al PSC se li presentés l’opció de governar en coalició a Vila-seca?

Estem oberts a negociar. Si es fa una anàlisi de les dades electorals, Vila-seca és un poble progressista que sempre vota referències d’esquerra, però les circumstàncies que hi ha a nivell local fa que guanyi la dreta.

Darrera modificació elDissabte, 20 Setembre 2014 10:53

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web