Menu
RSS

'Si passen els dies i les setmanes i no hi ha eleccions, ens haurem de mobilitzar’

'Si passen els dies i les setmanes i no hi ha eleccions, ens haurem de mobilitzar’

Queden molts dubtes a resoldre al voltant de la independència?

La feina més important és ampliar la majoria social i anar a persones que tenen dubtes i que no saben què votaran. Volem compartir els beneficis de la independència, que no és res en si mateixa sinó que és una eina per tenir una vida millor. 

Considera que hi ha més indecisió que no pas gent en contra de la independència?

És indecisió i falta de coneixement. Hi ha molta gent que veu Telecinco, Antena 3 o La Sexta i els arguments que els hi arriben són arguments tergiversats, quan no amenaces o por. S’ha d’explicar d’una manera racional els pros i contres de la independència.

A més, a places difícils com pot ser Salou.

Hi ha molts llocs difícils, però també en aquests llocs hi ha moltíssima gent que està veient els beneficis de la independència. Estem parlant d’un tema de justícia social i això ho pot compartir tothom.

Volien que la convocatòria d’eleccions plebiscitàries fos en tres mesos des del 9N. Ja ha passat un.

El que volem és que hi hagi eleccions abans de les municipals, que a la primavera estigui constituït el nou Parlament. No volem que això s’allargui. Vam pressionar perquè fos en tres mesos, però entenem que les negociacions són difícils.

Per què tanta pressa?

Per justícia social. Necessitem tenir les eines i els recursos per poder ajudar a la nostra gent. Per exemple, amb polítiques com la llei de pobresa energètica o la llei d’horaris comercials que l’Estat ha paralitzat. Com més aviat siguem independents més aviat podrem solucionar els nostres problemes.

Ha dit que no descarta organitzar noves mobilitzacions.

Entenem que la majoria de la societat catalana vol eleccions el més aviat possible i si passen dies i setmanes i no hi ha eleccions, haurem de fer alguna cosa. De moment, estic convençuda que es posaran d’acord.

Si no hi ha llista unitària, també s’hauran de celebrar eleccions?

L’important és que arribin a un consens els partits que van signar la consulta. Els donarem suport si es posen d’acord com vam fer quan van fixar la data i la pregunta. Al nostre full de ruta parlem únicament d’una llista transversal o unitària.

Una de les dissonàncies entre CiU i ERC s’ha produït per BCN World. Entra aquest projecte en el model d’estat que vol l’ANC?

Suposo que dins de l’Assemblea hi haurà gent a favor i en contra. Tenim l’avantatge de no ser un partit polític i en aquestes coses que no creen consens no entrem en valoració.

Li fa por l’augment de Podemos a les enquestes?

No em preocupa gaire. Entenc que dins de Podemos pot haver-hi gent sobiranista i gent que no ho és, com passa a ICV o a EUiA. Jo crec que Podemos no treu vots als partits sobiranistes. 

Entrarà l’ANC dins d’una llista unitària?

El nostre pla de treball es basa en buscar com ampliar la majoria social, com entendre el conflicte català a nivell internacional... La resta vindrà després. Quan es posin d’acord ja parlarem d’això.

A títol personal, li agradaria presentar-se amb aquesta hipotètica llista?

Això és una decisió que jo no puc prendre. Jo em dec a l’ANC. Sóc presidenta fins al maig i el que decideixi l’Assemblea serà el que faré. Si a mi m’ho proposen, aniria en representació de l’ANC, però fins ara no ens ho ha proposat ningú.

Darrera modificació elDimarts, 10 Febrer 2015 12:35

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web