Menu
RSS

‘La nostra festa demostra la implicació de la gent de Salou’

M. José Rodríguez, regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou. M. José Rodríguez, regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou.

La regidora destaca la participació per part de fins a 80 colles, entitats i associacions salouenques en l’elaboració d’un programa que ‘està pensat per a tot tipus de públic’

Com es presenta enguany la Festa Major d’Hivern?

Sempre treballem amb molta il·lusió des dels diferents departaments implicats, sobretot quan veus les ganes que té la gent de què arribin aquestes dates. Fins a 80 colles, entitats i associacions hi participaran en els diferents actes que s’han programat. És una festa molt nostra i la gent de Salou s’hi implica molt. La participació és una gran potencialitat que té la nostra ciutat.

Quines novetats destacaries?

Tenim bastants. Dissabte farem per primer cop una cercavila d’elements populars des de la plaça del TAS fins a la Torre Vella, on faran un ball de lluïment abans de la salutació de l’alcalde. Joventut també ha engegat un concurs que emularà un plató de televisió que serà molt divertit.

No heu oblidat, però, els actes més tradicionals. 

Per nosaltres és un dels moments més importants per mostrar les nostres tradicions. Dissabte hi ha Trobada Gegantera, sardanes, la Trobada de Cultura Catalana al passadís del TAS, el ball de Sant Miquel... És el dia més important per reivindicar el nostre patrimoni popular i festiu.

També destaca un ampli ventall de propostes per a la canalla.

Precisament una altra novetat és la nova mascota del Club Xic’s, la Confetina, que es presentarà divendres vinent. La Biblioteca també farà entrega de premis a més de 300 participants al Club de Lectura Infantil. Intenten arribar a tots els sectors d’edat de la nostra població.

Trobem molts actes de caire esportiu.

És d’agrair que tots els clubs del municipi facin esforços per organitzar competicions i tornejos en aquesta època. Això ajuda a mostrar la diversitat dels nostres esportistes i fa la festa més gran.

Crida l’atenció el disseny del programa.

Hem volgut retre un homenatge a les colles personalitzant el programa amb una icona que representa cada grup. Ells són els grans protagonistes, els que han fet gran la nostra festa del Cós Blanc durant 35 anys.

Quins números mourà aquest 35è Cós Blanc?

Tenim la participació de 28 colles, dues de nova creació. En total apleguen unes 3.000 persones a la rua. Llençarem 25 tones de confeti a través de 20 canons. Tampoc podem oblidar l’important dispositiu de seguretat que vetllarà pel bon funcionament de la rua i que comptarà amb unes 350 persones dels diferents cossos de seguretat i dels voluntaris del municipi.

Totes les activitats són gratuïtes.

Des de l’Ajuntament es fa l’esforç entre tots perquè tothom pugui gaudir de totes les activitats. L’únic acte on s’ha de pagar 1 euro és a la fideuà popular, ja que la recaptació és benèfica i es destina a associacions solidàries del municipi.

A nivell pressupostari, ¿heu pogut mantenir la despesa?

Hem incrementat una mica el pressupost de l’any passat fins al voltant dels 260.000 euros.

Darrera modificació elDimarts, 10 Febrer 2015 12:36

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web