Menu
RSS

L'Associació Salou Teatre celebra el seu 15è aniversari

L'Associació Salou Teatre celebra el seu 15è aniversari

La sala negra del Teatre Auditori de Salou. Aquí és on assagen. Una estança gran, mig secreta, obscura... Tanmateix, atapeïda de bones energies. Exigua llum, sí, però molta rialla espontània.

Els actors i les actrius de l’Associació Salou Teatre escalfen les veus mentre fan broma abans de començar un dels múltiples assajos de la setmana. No hi són tots, encara. En falten alguns que aniran arribant progressivament tan bon punt hagin plegat de la feina. Són quarts de 9 del vespre d’una geliua tarda de gener. Ja queden molt pocs dies per l’estrena de l’obra Farsa a la escocesa, de l’autor argentí Román Sarmentero. Una peça que el grup teatral salouenc porta a l’escena enguany amb un caire especial, puix que l’entitat celebra el seu 15è aniversari. El proper diumenge, dia 1 de febrer, a partir de les 20h, al TAS, es podrà veure, per primer cop, sota la direcció de la Natàlia López.

L’entrada és gratuïta i l’aforament, limitat.

“Aquesta es l’obra que fem per les festes, es tracta d’una comèdia”, indica la Natàlia López, que enguany té l’oportunitat de situar-se al capdavant i ocupar-se de la direcció. “Nosaltres sempre intentem fer comèdia perquè ens agraden els embolics i fer riure”, apunta.

L’Associació Salou Teatre compta, enguany, amb tres noves incorporacions. Es tracta de dos actors i una actriu. Així, ara, en total, són 16 integrants i que figuraran a l’obra en seran 11.

Cada any, quan acaba la temporada turística, aquest grup, conegut també dins de l’Associació com Okupa comença els assajos. Molts dels integrants treballen dins del sector de l’hostaleria i és només a partir d’octubre que disposen de temps suficient per assistir a les trobades de manera regular, comenta la directora.

La peça que representa anualment el grup s’estrena sempre per la Festa Major d’hivern de Salou. Però ja que enguany l’Associació celebra els seus 15 anys de vida es vol atrevir amb un projecte més il·lusionant i ambiciós. Segons comenta López, “tenim una espineta clavada que és representar un musical. Tot i que no som cantants, dins del nostre grup hi ha persones que han estat en cors i han fet música. La resta som amateurs i només ens deixem anar dins del cotxe o a la dutxa –somriu-. Tanmateix, la nostra idea seria interpretar cançons en el context d’una història, a l’estil de la comèdia musical El otro lado de la cama.

La Natàlia López pertany a l’Associació Salou Teatre des dels seus inicis. “Fa 15 anys, quan vam començar, quedàvem per assajar al xalet que hi havia al carrer de Barcelona. Hi havia gent de moltes edats diferents i allà ens trobàvem per fer teatre”, comenta.

D’altra banda, enguany, com a novetat, l’Anna de Manuel, amb l’ajuda de l’Andrea Aznar ha impulsat l’activitat extraescolar de Teatre a l’Escola Salou, on imparteixen classes de Teatre (expressió corporal, músical, anglés..) per nens de P4 fins 4rt.

En aquest sentit, demà dissabte, dia 31, representaran l’obra Oh, quin embolic!, dins de les activitats de la VIII Mostra i tallers de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, que es farà al passadís del TAS de 17 a 20h., amb la música de Sebastián Rodríguez.

Darrera modificació elDimarts, 10 Febrer 2015 12:34

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web